Најновије

ИЗРАЕЛ ИЗВРШИО НАПАД НА ИРАНСКИ БРОД?! Снажна експлозија код обала Сирије (ФОТО)

Једна мистериозна експлозија потресла је иранско трговачко пловило неколико километара од обала Сирије у источном Медитерану.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Брод, под именом "Схахр е Корд", пловио је поред обала Сирије када је на палуби одјекнула експлозија. Није забележен ниједан смртни случај услед експлозије, која је приморала брод да се усидри у луци Банијас.

Непроверене фотографије несреће показују да је у експлозији уништен најмање један од контејнера на палуби "Схахр е Корда". Иран и Сирија још нису коментарисали овај необичан инцидент. Ипак, многи посматрачи претпостављају да је Израел напао "Схахр е Корд".

Недавно су највиши израелски званичници, укључујући премијера Бењамина Нетанијахуа, оптужили Иран за експлозије 26. фебруара на броду "МВ Хелиос Раи" у власништву Израела у Оманском заливу. Експлозије нису довеле до губитака.

Техеран се супротставио израелским оптужбама објављивањем ваздушних снимака "МВ Хелиос Раи-а" који сугеришу да су се експлозије догодиле унутар пловила.

Ирански званичник је рекао за телевизију "Ал-Мајадеен" са седиштем у Бејруту да су експлозије на "МВ Хелиос Раи" вероватно "лажни напад" који је требао да погура САД ка строжем ставу према Техерану, као и да повец́а шансе Нетанијахуа на предстојећим изборима.

Данашња експлозија на "Схахр е Корду" могла би да буде израелски одговор на недавни инцидент на "МВ Хелиос Раи". За сада нема доказа који поткрепљују ову теорију.

Вучић признао да је ћутао о везама људи из власти и мафије. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: South Front

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА