Најновије

МОЋНА ВОЈНА ОПРЕМА СТИГЛА У ХМЕЈМИМ: Пацовски тунели и јазбине џихадиста биће једном за свагда уништени!

Руска војска је пребацила копнене радаре (ГПРс) "Око-3" у ваздухопловну базу Хмејмим у Сирији, известила је 12. марта новинска агенција ТАСС.

Руска војска. (Фото: Јутјуб)

Потпуковник Павел Рјотски, заменик команданта руских војних инжењерских снага у Сирији, рекао је да се ГПРс "Око-3" могу користити за тражење подземних тунела које су ископали терористи како би извршили нападе.

- Георадар "Око-3" може открити празнине не само у земљи, већ и у бетону и другим сличним окружењима - рекао је пуковник Рјотски.

- Намењен је истраживању и има широк спектар примене, укључујући и цивилну индустрију.

Према његовим речима, терористичке групе су користиле и још увек користе опрему за ископавање тунела под сиријским војним базама, локацијама за мобилизацију трупа и полицијским станицама у циљу извођења терористичких и саботажних операција.

Током рата, терористи су копали тунеле испод низа сиријских војних база, постављали тоне експлозива тамо и дизали их у ваздух.

Потпуковник Рјотски рекао је да ГПРс "Око-3" могу да открију тунеле и подземна складишта, који се обично користе за складиштење оружја и муниције, до дубине од 50 метара.

Радари су пребачени у ваздухопловну базу Хмејмим теретним авионом, а такође су стигла и нова заштитна одела "ОВР-2-02", која се користе за заштиту војних инжењера од гелера изазваних експлозијама разних уређаја и мина. Ова заштитна одела карактерише мала тежина не вец́а од 12 килограма.

Огромне сиријске снаге послате у акцију, стратешки аутопут се мора одбранити! Више о томе ОВДЕ.

Извор: ТАСС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА