Најновије

ПАТРИОТЕ ПРЕУЗИМАЈУ ВЛАСТ У ФРАНЦУСКОЈ? Највише младих уз Ле Пенову

Лидерка странке крајње деснице "Национално окупљање" Марин ле Пен озбиљно рачуна на то да би могла да стане на чело Француске.

Марин Ле Пен (Фото: Јутјуб)

Већ је виђена као једна од двоје кандидата у другом кругу трке за Јелисеј следеће године. Сондаже јој иду наруку.

Према најновијем испитивању, 48 одсто грађана процењују њену могућу победу на изборима! Променила је имиџ и њена победа више се не сматра немогућом.

Истовремено, 36 одсто је најавило да ће гласати за њу. Подржавају је нарочито радници који једва састављају крај с крајем, али, што је веома занимљиво, још више млађе генерације. Победу јој предвиђа 59 одсто радничке популације и, што је изненађујуће, чак 62 одсто младих од 18 до 24 године.

- Макрон би је желео за противника, мислећи да не може да победи, јер носи наслеђе своје породице. Али, она данас има другачији приступ од њеног оца. На француској политичкој сцени тренутно нема другог ко би могао да се супротстави Макрону. Млади осећају неизвесност око напретка друштва и света, мондијализације, запошљавања, безбедности.

Забринути су и свесни да њихов живот неће бити исти као што су га водили њихови родитељи - истиче, за "Новости", француски геополитиколог српског порекла Никола Мирковић.

Истраживање је показало да 79 одсто испитаника Марин ле Пен сматра ауторитативном, 65 арогантном, 60 динамичном и 58 храбром. За 45 одсто учесника она има добре идеје за Француску. Да би боље решила питање емиграције од актуелног председника мисли 51 одсто анкетираних.

Противници Марин ле Пен истичу да јој тренутно стање у Француској "иде наруку", са атентатима, експлозијом урбаног насиља и лошим управљањем санитарном кризом. Они који је подржавају наглашавају да она није узрок свему томе, већ да би, насупрот, могла да буде решење.

Да ли су Турска и Ердоганов режим пред крахом, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА