Најновије

Селаковић: Протестна нота Хрватске најбесмисленија до сада

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић изјавио је да је протестна нота МСП Хрватске, у којој се изражава протест због претњи и увреда на рачун представника хрватске националне мањине на друштвеним мрежама, најбесмисленија нота коју су до сада примили, будући да се у самој Хрватској без ичије реакције чују увреде на рачун представника Србије, па и грађана наше земље.

Никола Селаковић (Фото: Јутјуб)

"То је једна од најглупљих и најбесмисленијих нота које смо до сада примили и то основано тврдим, јер је реч о нечијим ставовима, можда претњама, изливима ружних осећања људи на друштвеним мрежма, док се у исто време, у званичним средствима информисања у Хрватској, против највиших државних функционера Србије износе најмонструозније и најбруталније увреде", рекао је Селаковић за Танјуг.

Он је навео да се у Хрватској, пре свега за председника Србије Александра Вучића, а после и за читав народ, каже да је психопата, хушкач, екстремно искомплексиран, а за све то време хрватски органи власти, на такво изражавање о шефу једне стране државе ћуте.

“Да би нам, онда, после само неколико дана, послали протестну ноту у којој траже извештај поводом кривичних пријава које су поднете зато што је на друштвеним мрежама неки несрећник нешто ружно написао против одређених припадника хвратске националне мањине у Србији”, рекао је министар.

Селаковић је навео да државни органи Србије поступају у складу са законом и штите свачији интегритет, тако да свако у Србији може да се осећа сигурно.

“Али, немојте да нам вређате здрав разум”, поручио је Селаковић.

Како је рекао, Србија је много пута раније оћутала на глупе провокације друге стране, али сада неће.

“Није било довољно што сте нас провоцирали, није било довољно што сте нам председника назвали екстремно искомплексираним психопатом, као и све који гласају за њега, него нам још упућујете протестну ноту. На овакве ствари, Србија ће увек реаговати штитећи свој државни и национални интерес и своје достојанство”, закључио је Селаковић.

Зашто нема довољно заинтересованих за вакцинацију, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Министарство спољних и европских послова Хрватске (МВЕП) упутило је протестну ноту Србији, у којој је изразило забринутост због, како је наведено, бројних претњи, застрашивања и увреда на рачун представника хрватске националне мањине у Србији путем друштвених мрежа, а после захтева да се хрватски језик уведе у службену употребу.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА