Најновије

"ДИСКРИМИНАЦИЈА ЕВРОПЉАНА! НЕМАР И НЕОДГОВОРНОСТ!": Додик оштро о ковид пасошима!

Српски члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик оценио је као дискриминаторску најновију одлука ЕУ о обавезном поседовању потврде о вакцинацији, такозаном ковид пасошу којим се потврђује не само да је носилац документа вакцинисан већ и да је за улазак у ЕУ прихватљива искључиво вакцина коју је одобрила Европска агенција за лекове.

Милорад Додик. (Фото: Јутјуб)

Додик је рекао да је реч о додатној дискриминацији не само према држављанима европских земаља које нису чланице ЕУ већ и према држављанима земаља чланица ЕУ које су се, у недостатку поменутих вакцина, окренуле и другим произвођачима.

- Оваквим приступом ризикује се продубљивање евидентно постојећег отпора према вакцинацији, те се угрожава њен успех у Европи и свету, а последично и свеукупне глобалне борбе против ширења вируса корона - истакао је Додик, пренео је РТРС.

Према његовим речима, упоредо са здравственим опоравком грађана ЕУ, али и земаља које нису чланице, тече и опоравак привреде.

- Сви наведени процеси који су део ''пакета'' глобалне борбе против ширења епидемије, али и ублажавања свих последица, биће угрожени уколико ЕУ усвоји наведени предлог на гласању предвиђеном за 17. март - додао је Додик.

Он је нагласио да је важно поменути да ће инсистирање на оваквом приступу бити додатни удар на буџет свих особа које су евентуално вакцинисане неком од вакцина које немају одобрење Европске агенције за лекове.

- Такође, сведоци смо да је за Европску агенцију за лекове прихватљива управо вакцина која је дефицитарна на тржишту ЕУ, чији произвођач, као и у случају БиХ, није у стању да испоштује уговор и достави наручене и унапред плаћене дозе - рекао је Додик.

Он је нагласио да све наведено упућује на немар и неодговорност свих оних који заговарају потврђивање предлога о ковид пасошу, те очигледно лобирање које иде на штету борбе за очување људских живота, очување здравља и опоравак привреде.

Вучић осам пута обећао да ће се вакцинисати! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА