Најновије

ЕУ ЈЕ ЗАБРЉАЛА: Због сулудих поступака увукли Мађарску у невољу

Брисел је "забљао" са набавком вакцина против короне, Мађарска је због тога у невољи и нужан је увоз вакцина са истока, каже мадајрски премијер Виктор Орбан.

Виктор Орбан (Фото: Влада Мађарске)

У јутрошњем интервјуу за радио Кошут, Орбан је подсетио да је у Израелу "скоро завршена" имунизација целог становништва, у Великој Британији је вакцинисано 30 до 40 одсто грађана, а ЕУ се тај број не помера са 6,8 одсто вакцинисаних.

"Све то јасно указује да нешто није у реду и то није ни политичко питање, ни оптужба, нити било какав израз антипатије према ЕУ или бирократији у Бриселу, већ чињеница. Тако стоје ствари: забрљали су", рекао је Орбан, преноси МТИ.

Орбан је подржао иницијативу аустријског канцелара Себастијана Курца, који је заједно са владама Чешке, Словеније, Бугарске и Летоније предложио да се одржи самит ЕУ о набавци и расподели вакцина.

"Видимо да неке земље добијају више, а неке мање", казао је Орбан и предочио да би се Мађарска нашла у незгодној ситуацији да није наручила 3,5 милиона кинеских и руских вакцина с којима је до сада већ вакцинисано пола милиона Мађара.

Каква кампања се води против руских вакцина, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА