Најновије

Амерички ловци пошли у бомбардовање циљева у Сирији! Одједном се појавио руски СУ-35 и више ништа није функционисало

Руски Су-35 осумњичен за „уништавање“ америчког Супер Хорнет-а на небу Сирије.

Су 35 (Фото: mil.ru)

Стручњаци из Сједињених Држава оптужили су пилота ловца Су-35 руских ваздухопловних снага да је „разбио“ инфрацрвене сензоре типа ФЛИР инсталиране на америчком Супер Хорнет-у.

Извештај америчке истраживачке корпорације РАНД описао је чудан инцидент у коме је учествовао Ф / А-18Е Супер Хорнет америчке авијације, на небу изнад Сирије.

Током борбеног налета, системи одговорни за употребу оружја, који су дизајнирани за уништавање копнених циљева, били су потпуно у квару, и ништа није радило.

Као што су приметили амерички стручњаци, руски ловац Су-35 појавио се изнад подручја бомбардовања током операције у ваздушном простору. Тада је пилот једног од Ф / А-18Е Супер Хорнет-а на небу морао да усмери пажњу на њега, који је током процеса посматрања изненада имао проблема са инфрацрвеним сензорима типа ФЛИР.

„На крају је пилот прешао на визуелну контролу ваздушног простора, без радарског система док су се преостала три Супер Хорнет-а усредсредила на гађање копнених циљева“, наводи се у извештају РАНД-а.

Запослени у истраживачкој корпорацији не искључују могућност да је управо појава Су-35 руских ваздухопловних снага изазвала неуспех борбених система америчког ловца.

Иначе, ова епизода била је само један од читавог низа проблема са којима су се суочили амерички пилоти током мисије. 

Команда америчке војске је поново узнемирена јер је овај догађај био потврда да Руси имају страховито оружје којим могу да онеспособе све ратне авионе САД.

Одбрамбени системи Русије јачи од агресора! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА