Најновије

ЗАШТО ЖЕНЕ НИСУ ЗА ВОЈСКУ: Резултати Пентагоновог теста

Покушај САД да изједначе жене и мушкарце у војсци није успео, пише The Telegraph позивајући се на изјаву Пентагона.

Припадница америчке војске (Фото: US Army)

Да би створила родно неутралну војску, америчка војска је увела исте тестове кондиције за све. Да би га прошли,  кандидати оба пола су морали да постигну најмање 360 поена од 600 могућих за извршење максималног броја вежби. Међу њима, на пример, мртво дизање, трчање на две миље (отприлике 3,2 километра), згибови, склекови, итд.

Међутим, недавна студија Пентагона открила је да је око 65 одсто жена пало на овом тесту. Иста цифра за мушкарце је 10 процената. Поред тога, мушкарци су могли да постигну око 100 поена више од жена.

У редовној војсци и активном резервном саставу, такви тестови су се требали полагати два пута годишње, у Националној гарди - једном годишње. Сада војска жели да спроведе независни преглед да би утврдила да ли тест заиста није погодан за сва војна лица.

Крајем јануара 2021. женама у америчкој војсци било је дозвољено да шетају спуштене косе и фарбају усне. Преиспитивање политике дошло је по налогу бившег америчког министра одбране Марка Еспера, који је у јулу 2020. године, у светлу протеста против екстремизма и расне неједнакости, издао изјаву о попуштању захтева за спуштеном косом код женских припадника војске.

О уласку америчке војске у Сирију прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА