Најновије

УЗНЕМИРУЈУЋА ПРЕТЊА БИЛА ГЕЈТСА: Присилићу вас да једете лажно месо! Ово се догађа...

Фондација Bill & Melinda Gates, највећа „добротворна“ фондација на свету, има пољопривредну агенду која подржава агрохемикалије, патентирано семе, лажно месо и корпоративну контролу – интереси који подривају регенеративну, одрживу пољопривреду малог обима. Један од кључних актера у овој агенди је широко прихваћено синтетичко месо.

Бил Гејтс (Фото: Јутјуб)

Компанију за имитацију меса Impossible Foods  суфинансирали су Џеф Безос и Бил Гејтс, а Гејтс је јасно ставио до знања да верује да је прелазак на синтетичку говедину решење за смањење емисије метана од животиња узгајаних у концентрованим операцијама храњења животиња (ЦАФО) .

Снажна препорука да говедину замените лажним месом дата је у Гејтсовој књизи „Како избећи климатску катастрофу: решења која имамо и открића која су нам потребна“, која је објављена у фебруару 2021. Он иде толико далеко да каже да понашање људи треба променити како би научили да воле лажно месо и, ако то не успе, прописи би могли да их на то присиле.

Неизабране „елите“ већ су одлучиле да у будућности човечанство неће јести месо и као одрживу алтернативу предлажу лажно месо, стенице, па чак и мртве људе. ПР кампање су отишле толико далеко да су месо узгајано у лабораторијима назвали „чистим месом“.

На питање да ли сматра да би месо биљног и лабораторијског узгоја могло бити „целокупно решење проблема протеина на глобалном нивоу“, каже да да, у земљама са средњим и вишим приходима, као и да се људи могу „навикнути“ на то. 

Гејтс се, међутим, не зауставља на лажном месу. Такође је недавно подржао компанију за биотехнологију која се зове Биомилк и која развија мајчино млеко узгајано у лабораторији.

Иронично, Бил Гејтс – који живи у вили од 66.000 квадратних метара и путује у приватном авиону који троши 486 литара горива сваког сата – говори о томе како спасити животну средину.

Нација је критиковала Гејтсове контрадикције, укључујући чињеницу да је, као резултат куповине запањујућих количина пољопривредног земљишта, главни допринос емисији угљеника.

Његов начин живота такође га чини „супер емитором“ угљеника: опсежна путовања Била Гејтса приватним авионом вероватно га чине једним од највећих светских произвођача угљеника – правим суперемитером.

Да подсетимо, Гејтс поседује више обрадивог земљишта у САД-у него било који други приватни пољопривредник, откупивши у последњих неколико година укупно 242.000 хектара – од којих је већина сматрана најбогатијим земљиштем у САД.

Конвенционална пољопривреда представља један од највећих извора загађења на планети. Само студија  Гејтсових путовања указала је на њега као на једног од најпроблематичнијих емитера угљеника, и то без разматрања пољопривредних емисија.

Па, шта намерава да уради са свим тим пољопривредним земљиштем?

То остаје да се види, али вреди напоменути да када поседујете земљу, поседујете и воду која се налази испод ње, а са својим огромним количинама земље може да узгаја сву генетски модификовану соју неопходну за стварање лажног меса које тако снажно промовише. За оне који контролишу ресурсе попут хране и воде, снага је неограничена.

Оснивач и извршни председник Светског економског форума (WEF)  Клаус Шваб прво је почео да промовише идеју Великог ресета, чији је саставни део „поновна изградња“. WЕФ се удружио са ЕАТ Форумом, који ће поставити политичку агенду за глобалну производњу хране.

ЕАТ Форум је основао Wellcome Trust, који је заузврат основан уз финансијску помоћ GlakoSmithKline-а.

ЕАТ сарађује са скоро 40 градских влада широм Африке, Европе, Азије, Северне и Јужне Америке и Аустралије и одржава блиске односе са имитацијама месних компанија као што је Impossible Foods.

Гејтс је такође присталица Великог ресета, што је интересантно, јер је његово масовно гомилање богатства и земље супротно ономе што промовише Велико ресетовање.

Заправо, богате технократе неће прерасподељивати сопствено богатство током ресетовања, већ ће само наставити да повећавају своја финансијска царства док остатак света пристаје да се одрекне своје приватности и власништва над свом имовином.

У ствари, ЕАТ је развио планетарну здравствену исхрану која је дизајнирана да се примењује на глобално становништво и подразумева смањење уноса меса и млека до 90%, замењујући је углавном храном произведеном у лабораторијама, заједно са житарицама и уљем.

Украјинска морнарица и НАТО маневришу у Црном мору, имају само један циљ. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА