Најновије

АМЕРИ У ПАНИЦИ! Унапређене ракете Северне Кореје не дају мира на Пацифику: Све већа забринутост у Вашингтону

Северна Кореја би у блиској будућности могла да тестира побољшану верзију свог интерконтиненталног балистичког пројектила, упозорио је начелник Северне војне команде америчких оружаних снага генерал авијације Глен Ван Херк, упозоривши да би такав потез заоштрио тензије између Пјонгјанга и Вашингтона.

Ким Џонг Ун (Фото: Јутјуб)

Изјава америчког генерала указује на забринутост Вашингтона да би Пјонгјанг могао да настави са тестирањем ракетног и нуклеарног наоружања дан уочи прве мисије америчког државног секретара Ентонија Блинкена и секретара за одбрану САД Лојда Остина Јужној Кореји, наводи се у извештају Ројтерса.

Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун захтевао је да се настави производња нуклеарног наоружања чак и током привремене обуставе тестирања.

Говорећи пред сенатским одбором за оружане снага генерал Ван Херк је оценио да је нова, побољшана верзија интерконтиненталне балистичке ракете „знатно већа и по свему судећи опаснија” и као таква представља већу претњу по САД, али је изразио поверење у способност америчке антиракетне одбране.

Непријатељски тенкови ушли у Сирију. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА