Најновије

ИРАЧКА ВОЈСКА ПРИПРЕМИЛА ИЗНЕНАЂЕЊЕ ЗА ИСЛАМСКУ ДРЖАВУ: Џихадисти више неће смети ни да приђу граници са Сиријом!

Ирачка војска ископала је ров дуг 140 километара на граници са Сиријом, изјавио је данас портпарол Заједничких операција Ирака.

Ирачка војска. (Фото: Твитер видео)

Портпарол, генерал-мајор Тасин Ал Кафаџи, рекао је да је ров намењен заустављању кретања ћелија ИД-а преко граничне линије између Ирака и Сирије.

- Ирачко-сиријска граница дуга је 610 км, њен неутврђени део је отприлике 220 км који држе снаге Пешмерге у региону Курдистана, а сада, преко Министарства одбране, Министарства водних ресурса и Народних јединица за мобилизацију раде на затварању овог дела - рекао је он.

- До сада смо успели да пређемо отприлике 140 км копањем рова дубине и ширине од 3 метра - додао је.

Према речима портпарола, дуж границе са Сиријом размештене су и ограда од бодљикаве жице и неколико кула опремљених системима оптичког надзора, које је обезбедила коалиција предвођена САД-ом.

Генерал-мајор Ал Кафаџи потврдио је да се ирачка војна снага координира са свим странама у Сирији, посебно владиним снагама, како би се супротставила претњи ИД-а.

- Имамо важну координацију са сиријском страном по овом питању путем Четвороструког безбедносног центра смештеног у Министарству одбране, који поред Ирака укључује Русију, Сирију и Иран - рекао је портпарол.

Портпарол је открио да се ћелије ИД инфилтрирају на границу између Ирака и Сирије кроз пустињу и ланац планина. У недавном нападу на границу, терористи су убили војника 6. бригаде ирачких граничара.

ИД већ неко време ради на ширењу свог утицаја дуж сиријско-ирачке границе. Међутим, терористичка група не постиже никакав напредак захваљујући напорима ирачких и сиријских снага.

Беба Поповић више није у "екипи" председника Србије Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА