Најновије

КОМШИЈЕ СЕ НАОРУЖАВАЈУ! Стиже важна испорука! Да ли ће ово променити однос снага у региону? (ВИДЕО)

Стејт департмент донео је одлуку са којом је дато зелено светло и одобрена могућа продаја америчких оклопних возила точкаша Страјкер и додатне опреме војсци Северне Македоније, за шта ће влада у Скопљу искеширати 210 милиона америчких долара.

Америчко оклопно возило "Страјкер". (Фото: Јутјуб)

Агенција за одбрамбену сарадњу дала је потврду да се овај посао реализује и о томе је обавештен Конгрес, који ће донети коначну одлуку и дати дозволу за продају.

Северна Македонија је од америчке администрације затражила набавку 54 оклопна борбена возила точкаша (OBVT) Страјкер и то у три верзије М1126 (ICV) за превоз пешадије, командно возило М1130 (CV) и возило на коме је монтиран минобацач верзија М1129.

За ова возила предвиђена је набавка додтане опреме митраљези калибра 12,7 мм, бацачи димних кутија М 6, редио уређаје, даљински управљиве борбених станица, GPS пријемник, термовизија за возаче, резервне делове, алат, опрема за испитивање, публикације и техничке приручнике. Такође влада САД обезбедиће техничку и логистичку подршку потребну за кориштење ових возила у оперативној употреби.

Како је наведено продаја ових возила нече нарушти однос снага у региону и значајно ће утицати на промоцију америчко-македонске војне сарадње. Главни произвођач ових оклопних возила означен је General Dynamic Land Systems (GDLC), Sterling Heights, а возила ће бити произведена GDLC- Канада, Лондону, Онтарио.

Да ли ће куповина оклопних возила Страјкер бити извршена за готовину или ће бити покренут офсет програм за сад није познато. Предложено је да амерички представници отпутују у Северну Македонију да се упознају са логистичким могућностима за пријем возила и избором посаде за обуку што би требало да буде обављено у наредних 12 месеци. 

Кнежевић објавио снимак који кида душу свим Србима! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА