Најновије

МАНДИЋ УПУТИО СНАЖНУ ПОРУКУ: Наша је дужност да никада не признамо окупацију и не издамо свето Косово!

Данас се обележава 17 година од мартовског погрома Срба на Косову, а тим поводом се огласио и један од лидера црногорског Демократског фронта, Андрија Мандић.

Андрија Мандић. (Фото: Јутјуб)

- Сети се, Црна Горо, Мартовског погрома и страдања Срба на Косову и Метохији! Тих дана сам био заједно са нашим народом у Косовској Митровици. Видео сам на лицу места патњу и бол српског народа који је био нападнут од стране албанских екстремиста.

Блаженопочивши митрополит Амфилохије, наследник великих митрополита из династије Петровић Његош, тражио је од сваког православног грађанина Црне Горе да не заборави Косовски завет. Зато је наша обавеза и дужност да никада не признамо окупацију и издамо свето Косово и Метохију - поручио је на Твитеру.

Тог 17. марта, 2003. године, албански екстремисти и припадници терористичке тзв. "овк" са Косова и Метохије протерали су више од 4.000 Срба, а њихова имовина, као и велики број верских објеката су спаљени или порушени. Многи су убијени или нестали, међу којима има и припадника међународних снага.

Према проценама Унмика, на 33 локације у погрому, који је почео 17. марта и трајао два дана учествовало је око 60.000 Албанаца. Чак 800 кућа је уништено, а 35 српских цркава и манастира је оскрнављено, спаљено, порушено. Порушено је око 935 српских кућа, оштећено десет општинских зграда (школе, болнице, поште...), као и 100 верских објеката од којих спаљено 35, укључујући 18 споменика културе.

Кнежевић објавио снимак који кида душу свим Србима! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА