Најновије

ИЗБОРИ СУ СВЕ БЛИЖЕ... Ускоро забрана мини ХЕ у одређеним подручјима, ево којим!

Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић рекла је да ће нови закон о обновљивим изворима енергије забранити изградњу свих хидроелектрана у заштићеним подручјима.

Мини хидроелектране су уништиле реке и живот у њима и спаковале их у цеви (фото: Јутјуб)

"Мини-хидроелектране су тема о којој се много говорило, која је можда требало да буде решена кроз један други закон, у надлежности једног другог министарства, али будући да је то и питање обновљивих извора енергије, решили смо да то уредимо кроз нови закон о обновљивим изворима енергије", рекла је Михајловићева, саопштено је из Министарства.

Како је додала, у зонама заштите, било да је прва, друга или трећа, неће бити могућа изградња хидроелектране било ког типа или снаге, било да су мале, мале деривационе, велике.

"Заиста је било много проблема са мини-хидроелектранама, поготово деривационим, и немамо времена да размишљамо о прошлости", рекла је Михајловићева одговарајући на питања новинара после обиласка ветропарка у Kовачици.

Она је додала да, као што већ постоје велике хидроелектране у парковима природе, као што је Ђердап, нацртом законома предвиђено да само на основу одлуке владе може да се разматра изградња хидроелектране у овим зонама, ако то представља национални интерес.

А Вучићева перјаница каже да сада није ни важно да ли су вакцине добре или не, већ да их треба примити, о коме се ради читајте ОВДЕ.

Извор: РТС

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА