Најновије

РАДИКАЛИ АЛАРМИРАЛИ ЈАВНОСТ: Нови уџбеник из биологије садржи и трећи пол, забраните га! (ВИДЕО)

Српска радикална странка упутила је захтев Министарству просвете и Влади да хитно забрани коришћење уџбеника биологије за осми разред основне школе у којима се поред мушког и женског наводи и међупол!

Александар Шешељ (фото: промо)

Како је рекао Александар Шешељ на конференцији за новинаре, “ово је још један у низу скандала око питања уџбеника у Србији”.

- У најављеном уџбенику се каже да осим мушког и женског пола постоји и међупол и то је основна материја, основно градиво за биологију осмог разреда – казао је Шешељ.

Он је подсетио да је Српска радикална странка већ реаговала, годинама уназад, на скандале у нашој просвети по питању уџбеника.

- Већ смо имали скандале, о томе су и новине писале, медији су извештавали, да у уџбеницима из историје деца у школи уче како је данак у крви био једна позитивна ствар у време отоманске окупације и да је Јасеновац био малтене забавиште – истакао је Шешељ.

Он је устврдио да на тржишту уџбеника у Србији “имамо монопол хрватских издавача као што су Бигз, Клет, Школска књига и други, а то не би смело да буде питање тржишта”.

- Иако је наш најзначајнији издавач, Завод за уџбенике и наставна средства, и даље јако заступљен, то није довољно. Ми морамо да донесемо одлуке на државном нивоу да се забрани употреба тих уџбеника, да Министарство просвете направи комисију која би одобравала одређене уџбенике за основну и средњу школу, а приоритет мора да има Завод за уџбенике и наставна средства – сматра Шешељ.

Он је указао да се политика владајућег режима “у последње време окренула ка промоцији ЛГБТ пропаганде”.

– Ви знате да је Влада Републике Србије најавила да ће у  наступајућем периоду да усвоји три закона. Један је о истополним заједницама, односно о геј браковима, други је о дискриминацији и родној равноправности. Дакле, видимо да се по том питању притисак одређених невладиних организација и њихових експонената који су и у Влади  Републике Србије, али и из иностранства, проширио и да је то сада питање које је дошло на дневни ред. Сматрамо да Република Србија мора да забрани ЛГБТ пропаганду у сваком облику, по моделу Руске Федерације, да је то нешто што наше друштво не прихвата, да је то нешто што промовише антиуставне ставове, да је то нешто што промовише вредности које нису у складу са традицијом и вредностима нашег друштва. Дакле, Српска радикална странка се оштро противи таквим најавама, захтева да се ово питање реши и захтева да Влада Републике Србије престане да форсира  законске пројекте који су повезани са питањем промоције ЛГБТ идеологије у Србији – навео је он.

Како је рекао, он не сматра да у питању обичан немар, већ се све то “ради плански”.

- Имамо  министра у влади који представља Српску напредну странку, Гордану Чомић, која је најавила усвајање сета ових закона, међу којима је највише пажње јавности изазвао Закон о истополним заједницама. То је нешто што је планирано и што треба да се спроведе, да ли у време пролећног или јесењег заседања Народне скупштине. Дакле, то је нешто што се ради плански. Да ли се то ради зато што они имају жељу да то донесу или имају притисак из иностранства да се тако нешто усвоји у Србији, то је питање за режим – истакао је Шешељ.

По његовим речима, то је нешто што није имало било какву пажњу у медијима претходних неколико година.

- Ми смо чули тек после избора, тек почетком ове године, да ће такав један сет закона бити усвојен. Да су они то хтели да прикажу нашој јавности као нешто позитивно за шта се они залажу и што ће спровести када потврде своју победу на изборима после 21. јуна, ваљда би о томе говорили и у предизборној кампањи. У предизборној кампањи ми нисмо могли да чујемо ништа по питању ЛГБТ пропаганде, већ искључиво  после избора, односно почетком ове године – указао је он.

Он је оценио да имамо један “коруптивни ланац, од Министарства просвете, основних и средњих школа, где представници тих хрватских издавачких кућа подмићују отворено и директоре школа и неке наставнике и Министарство просвете да форсирају те уџбенике, који су и неквалитетни, у којима се могу наћи овакве небулозе, али и који  директно нарушавају позицију Завода за уџбенике, који је ипак домаћи издавач”.

Према Шешељевим речима, интерес државе Србије мора да буде форсирање нашег домаћег издавача, којег можемо да контролишемо, “а не форсирање приватника који  у неком смислу и пише своју историју и води своју пропаганду кроз сектор образовања”.

- Ми смо знали од 2000. године, то је општепозната чињеница, да неки западни центри, који имају изузетно велики утицај у Србији, секторе културе и образовања користе као идеолошко оружје у Србији. Дакле, то није ништа непознато. Имали смо утицај невладиних организација, који је у последњих двадесет година изузетно висок у Србији и то ништа није ново. Ми само тражимо да држава једноставно повуче црту и да се обрачуна коначно са тим лобијем и да успостави ред у нашем просветном систему – закључио је Александар Шешељ.

Како се Вучић наругао оцу троје одузете деце који је пешке прешао 140 километара до Београда, како би разговарао са њим о свом проблему, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА