Најновије

СВИ ИМ СЕ СМЕЈУ: Албанци направили стадион за све паре, а заборавили кључну ствар! (ВИДЕО)

У новембру 2019. је Албанија добила један од најмодернијих стадиона на Балкану, али је уочен велики проблем пред утакмицу против Енглеске.

Стадион Ер Албанија (фото: Јутјуб)

Стање скупоценог терена се константно погоршавало, а разлог је невероватан: недовољно сунчеве светлости, а све због кобне грешке коју су архитекти стадиона направиле приликом пројектовања, пише енглески "Тајмс".

Код изградње велелепног стадиона није се водило рачуна о природној светлости, а један велики део терена је константно у сенци због високе куле, како се претпостављало.

Албанци су затражили помоћ, позвали су експерте из Велса како би поправили терен пред меч квалификација за Светско првенство који их ускоро чека.

Незванично, већ су постављена посебна "вештачка светла" како би се ситуација спасила.

Стадион је изграђен уз пуно контроверзи, без јавног тендера и консултација, а недавно је поплављен био и цео паркинг чија је изградња коштала чак шест милиона евра.

Фудбалски стадион интересантног облика је грађен од 2016. до 2019. по пројекту италијана Марка Казамонтија, који је у међувремену оптужен за корупцију у Италији, а коштао је чак 85 милиона евра.

Поменута кула је висока невероватних 112 метара и уједно је највиша у читавој Албанији, а у њој су хотел и тржни центар.

А отварање представништва тзв. Косова у Јерусалиму осудила је још једна земља, читајте ОВДЕ.

Извор: Блиц спорт

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА