Најновије

ВУЧИЋ ПРИЗНАО: "Србији је теже са Бајденом"

Председник је гостовао у емисији на каналу РТС-а, а у програму је говорио о важним темама.

Александар Вучић. (Фото: Јутјуб)

О дијалогу Београда и Приштине Вучић је рекао следеће.

- Тражимо компромис са Албанцима на КиМ, нисам сигуран да су на то спремни. Ни са једним ми није било лако и једноставно - каже Вучић о преговарачима Приштине у дијалогу Београда и Приштине.

Председник је додао да нема нема нон-пејпера.

- Палмер не крије да они траже међусобно признање, у складу са оним што је потписао Бајден. ЕУ тражи пуну нормализацију, ми тражимо компримис, Албанци нисам сигуран да су на компромис спремни. Ни о чему компромисном не разговарамо, то само ми говоримо, понекад ЕУ. За Албанце је компромис да Приштина призна Београд, као да ми за тим чезнемо. На то се осмехнете, окренете и одете - наводи он и наставља:

- Што се тиче Албанаца са КиМ, све ствари бисмо волеле да буду испуњене из Бриселског и Вашингтонског споразума, прво ЗСО, и то мора да буде испуњено, то је европска обавеза из априла 2013. године. Мислим да они не планирају да испуне било шта, али су тиме себе довели у немогућу позицију у неким стварима. Нисам од оних који се радује замрзнутом конфликту јер увек неко то може да одмрзне.

Како каже, Србији требају мир и сигурност јер ми идемо брже од других.

- Нама је тежа позиција са Бајденом као председником САД. Ја њега ценим, реч је о изузетном политичару али нама је теже - наводи Вучић.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА