Најновије

ИРАНЦИ ТЕСТИРАЈУ ДРОНОВЕ НА ЏИХАДИСТИМА: Борбене летелице у тајној операцији Револуционарне гарде!

Корпус чувара Исламске револуције (Иранска револуционарна гарда) тестирао је борбене беспилотне летелице у централној сиријској провинцији Хомс.

Напад дронова. (Фото: Јутјуб)

Према саопштењу за опозицију, два иранска дрона полетела су из ваздухопловне базе Т4 у источној провинцији Хомс. Старији официри ИРГЦ-а и Сиријске арапске војске присуствовали су испробавању ватреног напајања.

Дрон је извео серију удара на неидентификоване циљеве у пустињи Хомс, која се налази између источног Хомса и западног Деир Ез Зора. Познато је да су тамо ИД ћелије активне.

„У ваздухопловној бази Т4 тренутно се налази шест беспилотних летелица ИРГЦ произведених у Ираку, које су допремљене из Ирака великим камионима“, рекао је извор упознат са ваздухопловном базом за Eye of Euphrates.

Од самог почетка сукоба у Сирији ирански дронови активно изводе операције у тој земљи.

Раније ове године, Иран је појачао испоруке оружја својим снагама у Сирији. Недавни извештаји открили су да је Иран наоружао своје снаге у источном Деир Ез Зору руским артиљеријским навођенима 2К25 Краснопол.

Иранске снаге у Сирији, које се подржавају, вероватно се припремају да појачају напоре против ћелија ИД-а у централном и источном региону. Терористичка група тамо већ неко време покушава да прошири свој утицај.

Северна Кореја "раскрстила" са азијском државом, Америка главни кривац! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА