Најновије

ВОЈНА ПАРАДА НА ЦРВЕНОМ ТРГУ КАО И СВАКЕ ГОДИНЕ: Русија се припрема за још једно обележавање победе над нацизмом! (ВИДЕО)

Руска војна парада поводом обележавања 76. годишњице победе Совјетског савеза над нацистичком Немачком у Великом патриотском рату од 1941. до 1945. године одржаће се на московском Црвеном тргу у уобичајеном формату, док ће присуство гледалаца зависити од епидемиолошке ситуације, изјавио је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Парада Победе у Москви. (Фото: ria.ru)

И руски министар одбране Сергеј Шојгу је изјавио да ће се одржати парада поводом Дана победе над фашизмом, преноси руска агенција Тас с.

- Формат параде биће уобичајен, али што се тиче присуства гледалаца, њихов број ће зависити од захтева који ће бити дефинисани заједно са Роспотребнадзором (руским регулатором за заштиту права потрошаца) - изјавио је Песков.

До сада "динамика (с обзиром на ситуацију са корона вирусом у Русији) улива оптимизам, али не пружа могућност за опуштање", истакао је Песков.

Русија је прошле године војну параду, која се традиционално одржавала 9. маја на московском Црвеном тргу, пребацила на 24. јун због пандемије корона вируса.

Руски председник Владимир Путин изабрао је 24. јун за параду, јер је на тај дан 1945. године на Црвеном тргу одржана парада победника, коју су предводили маршали Жуков и Рокосовски.

Захтев 212 српских интелектуалаца да се спречи закон о истополним заједницама! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА