Најновије

ДЕЖА ВИ: Руши се "Шилерова 2", тврђава Веље Невоље! Да ли и ова власт уклања доказе?

Тврђава ухапшеног Вељка Беливука званог Веља Невоља, коју је градио у београдском насељу Звездара по угледу на злогласни "земунски клан", биће, по свему судећи, ускоро срушена јер је нелегално грађена.

Тврђава Веље Невоље (фото: republika.rs видео принтскрин)

Наиме, донето је решење о уклањању куће коју често називају  Шилерова 2.

"Када се испуне сви законски услови, у плану ће бити извршење уклањања објекта", истиче извор за београдске медије.

Градски грађевински инспектор је, иначе, како се већ наводило у јавности, још крајем августа прошле године издао решење о забрани радова и рушењу нелегалног објеката на адреси Козарчева 4. Иако се, као инвеститори, помињу С. Ђ. и Б. Ђ., прави газда велелепног здања које се зида је Беливук. Он је до сада успевао да се оглуши о ту одлуку и настављао је дивљу градњу.

У протеклом периоду, наиме, избегавали су да приме решење о извршењу, два пута је враћено, па је и даље "на достави". И поред тога што је грађевинска инспекција у више наврата оградила тракама градилиште и наложила хитну забрану радова и рушење у року од седам дана, инвеститори су наставили да граде.

Процедура налаже да, уколико инвеститор одбија да прими решење грађевинске инспекције, оно се ставља на огласну таблу, чиме се сматра да су "градитељи" обавештени иако га нису лично преузели.

У решењу грађевинског инспектора налаже се моментална обустава радова и рушења тог објекта, грађеног на прваоугаоној основи димензија 18 пута 12 метара.

Вељина варијанта Шилерове, баш као што је био случај и са здањем у Земуну, осигурана је бројним безбедносним системима.

Као по угледу на злогласни "земунски клан" и Вељко Беливук, познатији као Веља Невоља, је у београдском насељу Звездара сазидао своју "тврђаву".

Ова "мала Шилерова" има неколико спратова изливених у бетону, а стављена су блиндирана стакла. Према незваничним сазнањима, унутар куће направљен је ходник који спаја ово здање са суседном вилом, која је у власништву његовог "партнера" и такође ухапшеног Марка Миљковића.

Маркова кућа опасана је високим зидинама са шиљцима, а "красе" је сигурносне камере чија појединачна вредност прелази 10.000 евра.

"Ова кратка улица у потпуности је прекривена видео-надзором, а софтвер је толико осетљив да обезбеђењу куће сигнализира ако се исти лик појави два пута пред овим мафијашким здањем", рекао је извор из истраге.

Мими Оро се на саслушању у СБПОК-у добро забавила, опширније читајте ОВДЕ.

Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА