Најновије

"БИЋЕ ПОСЛЕДИЦА, ВИДЕЛО СЕ ЗЛОСТАВЛЈАЊЕ": Кисић открила казну за насилне социјалне раднице из Блаца! (ВИДЕО)

- Добробит детета је изнад свега у свим проценама, ми смо покренули поступке о одговорности - рекла је данас министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања др Дарија Кисић Тепавчевић коментаришући снимак на ком се види како службенице Центра за социјални рад на силу покушавају да извуку дете из куће у Блацу.

Дарија Кисић Тепавчевић. (Фото: Јутјуб)

Она је истакла да су запослени у Центру за социјални рад очигледно прекршили правилник и да ће због тога сносити последице.

- Правилник о понашању социјалних радника је повређен. Видимо компоненте потенцијалног злостављања. То је нешто што је очигледно и што не сме да се дешава. Причекајмо да се заврши поступак, видели смо напримерено понашање радника на терену. Могуће је да дође и до губитка посла. Свима је интерест искључиво права и заштита деце - рекла је министарка.

Дечак (13) и девојчица (10), последњих годину дана, од смрти мајке, живе са непокретном баком Љиљаном Д. и о њој сами брину.

- Предала сам захтев за старатељство. Ја могу о њима да водим рачуна. Ово је било страшно, четири сата су нас малтретирали. Ја сам изашла да браним Марка. Једна социјалана радница ме је гурнула, затворила врата. Ко ће боље да их чува од мене, ја сам о њима и бринула - каже бака.

Комшија, аутор снимка који је освануо на друштвеним мрежама, наводи да је овој породици притекао у помоћ када је чуо да су социјални радници дошли по децу.

- Камере су све показале, то је катастрофа. Испред куће сам видео јаке полицијске снаге и још неколико људи у цивилу. Знао сам да су дошли по децу, зато што су и раније претили. Свакодневно су вршили притисак, претили да ће да јој одведу децу. Они су били преплашени - рекао је он.

Преминули од ковида-19 имали вирус у срцу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА