Најновије

ПОЧЕЛО ЈЕ! Поморски маневри САД и савезника у Персијском заливу!

Америчка морнарица саопштила је данас да ће одржати велике поморске маневре на Блиском истоку, заједно са морнаричким снагама Француске, Белгије и Јапана, а у јеку растућих тензија изазваних иранским нуклеарним програмом.

Америчка морнарица. (Фото: navy.mil)

Маневри ће бити одржани у Арабијском мору и у Оманском заливу, а са морнаричким снагама садејствоваће и снаге ратних ваздухопловстава ове четири државе, пренео је АП.

Ове војне вежбе одржаће се у тренутку када је Иран прекршио сва ограничења прописана нуклеарним дилом са светским силама из 2015. године и након одлуке бившег председника САД Доналда Трампа да 2018. године иступи из тог споразума.

Председник Џо Бајден изразио је жељу да врати САД у оквире овог споразума уколико се Иран буде придржавао ограничења која су прописана тим актом, али прошлог месеца је наредио ваздушне ударе у Сирији у знак одмазде на нападе про-иранских оружаних група на америчке циљеве.

Тако је и он, као и сви његови претходници још од председника Роналда Регана, наредио бомбардовање циљева у земљама Блиског истока, наводи АП.

Да ли ће НАТО реаговати због Црне Горе? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА