Најновије

ОВА ИЗЈАВА ПУТИНА ЋЕ МНОГО ДА ИЗНЕРВИРА БАЈДЕНА И АМЕРИКАНЦЕ: Шта ли је у позадини свега што се дешава?

Обнова Русије као јединствене централизоване државе кључна је прекретница током последње две деценије, изјавио је јуче председник Русије Владимир Путин оценивши повратак Крима у састав Русије историјским догађајем који показује јачање државе.

Путин (Фото: РИА)

"Главна прекретница је окупљање, обнова Русије као јединствене, централизоване државе", рекао је Путин у интервјуу телевизији Русија 1, пренео је ТАСС.

"Нажалост, ми смо крајем 90-их дошли до веома опасне линије иза које смо могли да очекујемо свашта. Али захваљујући стрпљењу и храбрости нашег народа, говорим без било каквог преувеличавања, захваљујући огромном стрпљењу, напорном раду и храбрости нашег народа, обичних момака, обичних војника који су били суочени са великом терористичком претњом, укључујући на Северном Кавказу, успели смо да превазиђемо те потешкоће, задржимо, обновимо државу, а затим обновимо и њену економију", навео је Путин.

Према његовом мишљењу, економски показатељи пре 20 година се значајно разликују од данашњих.

"То је можда најважнија ствар која је урађена, мислим на обнову социјалне сфере, приходе и благостање грађана", истакао је председник Русије.

"Што се тиче повратка Крима и Севастопоља у њихову родну луку (Русију), како сам раније говорио, то је, наравно, веома значајан и историјски догађај, без преувеличавања. То је резултат јачања наше државе изнутра", истакао је Путин.

Руски авиони гађали кампове за обуку побуњеника. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА