Најновије

ПЕКИНГ ЗАГРМЕО: "Нико нема права да се меша у унутрашње послове наше земље!"

Кинески државни саветник и министар спољних послова Ванг Ји, изјавио је данас да нико не сме да се меша у унутрашње послове Кине измишљањем лажи и манипулацијама неколико западних сила, које не представљају међународну заједницу.

Си Ђинпинг са својим министрима. (Фото: kremlin.ru)

Ванг је то рекао током сусрета са руским колегом Сергејем Лавровим у Гуилину у Аутономном региону Гуангси Џуанг на југу Кине.

Током заједничке прес конференције после разговора двојице шефова дипломатија, Ванг је позвао на сарадњу са Русијом у борби против пандемије и јачању веза.

Ванг је и апеловао на све земље да преиспитају основне принципе Повеље УН и да увежбају истински мултилатерализам, како би изградиле заједницу са заједничком будућношћу за човечанство.

Ванг је рекао да санкције ЕУ према Кини крше међународно право, а кинеска влада одлучно штити државни суверенитет, безбедност и развојне интересе.

Првобитна намера Кине о сарадњи у борби против ковида-19 је да развија хуманитарни дух, да омогући да се што више људи вакцинише и да извуче друштво из пандемије, рекао је Ванг одговарајући на питање новинара CGTN-а.

Кина и Русија, такође, истражују начине за промовисање узајамног признавања здравствених уверења за међународна путовања, рекао је Ванг.

Не зна се коју вакцину ће примити Путин, а неће ни пред камере! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА