Најновије

РУСИ СРАВНИЛИ СА ЗЕМЉОМ ЏИХАДИСТЕ: Након жестоког напада огласиле се и Уједињене нације, Турци побеснели

У ваздушним нападима на северозападну Сирију у близини турске границе, у којима је погинула једна особа и запаљени су камиони за дистрибуцију помоћи, циљана су подручја која се сматрају најбезбеднијим у регији под контролом побуњеника, изјавио је високи званичник УН Марк Катс.

Илустрација (Фото: Правда)

Напади на неколико локација дан раније разљутили су Турску, која је затим своје трупе ставила у висок степен приправности.

Турско Министарство одбране саопштило је да је затражило од Русије да одмах заустави нападе, наводи АП.

Марк Катс, заменик регионалног хуманитарног координатора УН за Сирију, рекао је да су напади "изузетно забрињавајући" зато што угрожавају животе најосетљивијег становништва у тој области.

САД су осудиле нападе и тражиле примирје на нивоу целе земље.

У данашњем саопштењу САД су навеле да су напади близу граничног прелаза Баб ал Хава са Турском угрозили приступ преко потребној помоћи.

У енклави под контролом побуњеника подељеној између провинција Идлиб и Алепо живи више од 2,7 милиона расељених људи који углавном живе у камповима и привременим склоништима, а многи су избегли више војних офанзива и борби.

Опозициони активисти тврде да су руски авиони извели нападе близу граничног прелаза Баб ал Хава са Турском касно синоћ, неколико сати пре него што је артиљерија сиријске армије гађала Атареб, још један град под контролом побуњеника.

Амбасадор Ђурић грешком послао новинарима текст из "Њујорк тајмса"! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА