Најновије

ВЕЛИКА УЗБУНА У ПЕКИНГУ: Амерички шпијунски авион ушао у кинески ваздужни простор, ближе него икада пре! (ФОТО)

Амерички шпијунски авион поставио је нови рекорд прелета најближе кинеском ваздушном простору, икада. Барем према јавним подацима, удаљеност од 25,33 наутичке миље је најближа забележеном.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Авион РЦ-135У, серијског броја 64-14849, био је видљив на мрежним wеб локацијама за прац́ење лета под кодом транспондера АЕ01Д5, а њему су претходили амерички морнарички авион П-8А "Посејдон", као и поморски патролни авион ЕП-3Е "Ариес II" који су прикупљали обавештајне податке. Авион је летео изнад Јужног кинеског мора, током 22. марта, приметила је Иницијатива за испитивање СЦС.

Летелице РЦ-135У, којих ваздухопловство има само две, посебно је конфигурисан за прикупљање електронских и сигналних обавештајних података, са посебним фокусом на прикупљању података у вези са радарима противника и мрежним чворовима ПВО.

Ова врста летелице прикупља информације о електронским потписима како би помогла команди да изграде такозвани "електронски борбени поредак" који детаљно наводи распоред противничке противваздушне одбране. То укључује откривање и класификацију емитера претњи и одређивање њихових локација, између осталих могућности електронског прикупљања обавештајних података.

СЦСПИ је раније објавио извештај о америчким војним операцијама у Јужном кинеском мору 2020. године. 

Иако је ковид-19 направио хаос широм света 2020. године, америчка војска наставила је да спроводи интензивне војне активности у Јужнокинеском мору, са својим стратешким оружаним платформама, обично ударним групама носача, стратешким бомбардерима и нуклеарним подморницама, које често делују у региону, представљајући настојање за одвраћање од Кине.

У међувремену, америчка морнарица и ваздухопловство наставили су да изводе честе извиђачке операције у региону, распоређујући у Јужнокинеско море комбинацију извиђачких летелица, што је све створило снажан замах за изградњу бојног поља и ратну спремност унутар америчке војске.

- Америчка војска је 2020. извршила максималан притисак у Јужнокинеском мору низом интензивних потеза, попут постављања различитих стратешких оружаних платформи у региону, често оперативних у близини кинеских острва и гребена и транзита Тајванског мореуза, у покушају да покаже своју војну моћ и одврати Кину. Међутим, САД постепено губе такву војну доминацију у западном Пацифику упркос својој евидентној војној супериорности на глобалном нивоу, јер је Кина пружала много веће и ефикасније противмере. Претеране реакције и прекомерно одвраћање америчке војске неће допринети миру или стабилности региона - закључује се у извештају.

Храна која долази из ових земаља може бити опаснија од атомске бомбе! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА