Најновије

ДА СЕ НИКАДА НЕ ПОНОВИ! Мајке испраћају синове у рат на КиМ: Снимак који тера сузе на очи! (ВИДЕО)

На јучерашњи дан пре 22 године чланице НАТО алијенсе напале су СР Југославију. У бомбардовању које је трајало 78 дана бројчано слабија војска СР Југославије пружила је отпор агресору који је неумољиво свакодневно тукао са свих страна.

Војник који иде у рат (Фото: принтскрин)

У ваздушним нападима који нису одобрени од стране Уједињених нација. Према подацима Министарства одбране настрадао је 1.031 припадник војске и пилиције и око 2.500 цивила од којих је 89 било деце.

Током ваздушних напада који су трајали 11 недеља, бачено је 22.000 тона различитих пројектила укључујући и више од 30.000 касетних бомби.

Многи младићи који су у том периоду били на одслужењу редовног војног рока мобилисани су и прекомандовани на Косово и Метохију, где су борбе биле најјаче, од којих су две остале забележене у историји , то су оне са Паштрика и одбрана карауле Кошаре.

Голобради младићи, са практично никаквим војним искуством, херојски су се борили против терористичке ОВК која је била подпомогнута НАТО алијанси како из ваздуха тако и копнено.

Младићи који су свега имали 20 и кусур година пред одлазак у рат нису ни слутили да ће им загрљај мајки на испраћају бити последњи у животу.

Снимак који се налази испод показује сав бесмисао рата, а вечни жал мајки за синовима оставља дубок траг и остаје до краја њихових живота.

Американци ушли на североисток Сирије, носе опасно наоружање. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА