Најновије

КАКО НАС ЈЕ ВУЧИЋ СЛАГАО: Србија нема највеће плате у региону

Председник Србије Александар Вучић је недавно оценио како су плате у Србији убедљиво највеће у целом региону, а та тврдња се, ипак, показала као још једна у низу које нису поткрепљене чињеницама или су неистините.

Вучић (Фото: Јутјуб)

- Добијате поруку да Србија не сме да штрчи, пре пет година били смо четврти у региону по висини плата. У децембру 2020. године смо убедљиво први у регион. Црна Гора нам је бежала 150 евра, сада ми бежимо њима. Јавни дуг Црне Горе је растао, наш падао, каскали смо 70 евра за БиХ, сада смо 70 евра испред - изјавио је председник Србије Александар Вучић 10. марта ове године.

Његове наводе је проверио портал "Истиномер" и ове тврдње оценио као "неистините".

Анализирајући висине децембарских плата у региону, са оним у нашој земљи (770 евра бруто), дошли су до закључка да је Србија имала веће просечне плате само од Албаније, Северне Македоније, Босне и Херцеговине и Црне Горе. 

Хрватска је, примера ради, са просечном бруто платом од 9.405 куна, односно око 1.240 евра, убедљиво испред наше земље. Румунија и Мађарска су такође по бруто заради у предности.

Према подацима са Еуростата, Србија у региону не предњачи ни по минималној заради. Она је децембра 2020. била највећа у Хрватској - 546 евра. Затим у Румунији 460,77, у Мађарској 451,5 а у Србији 344,43 евра.

Хрватски историчар о НАТО агресији - објаснио како су Срби спасили свет. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: istinomer.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА