Најновије

КОЛОНА ОД 80 ВОЗИЛА ЈУРИША: Американци ушли на североисток Сирије, носе опасно наоружање (ВИДЕО)

Конвој возила који снабдева коалицију предвођену САД-ом ушао је јуче на североисток Сирије из региона ирачког Курдистана, наводи Сиријска арапска новинска агенција.

- Јуче поподне примећен је конвој од 80 возила, укључујући камионе, носаче, хладњаче и цистерне, кроз илегални прелаз ал-Валид - преноси САНА.

- Конвој је био праћен бројним возилима у којима су били наоружани припадници Сиријских демократских снага (СДФ) - навели су локални извори, пренела је агенција.

Мухамад Хасан, локални новинар на североистоку Сирије, открио је да је конвој превозио известан број оклопних возила HMMWV.

Коалиција предвођена САД-ом јача своје трупе на североистоку Сирије већ неколико месеци.

Раније овог месеца, коалиција је ракетне бацаче и наводно системе ПВО кратког домета, распоредила у једној од својих главних база у Хасаки.

Коалиција је такође изградила нови аеродром на нафтним пољима код ал-Омара. Сада се ради на изградњи велике базе на сиријској граници са Ираком и Турском.

У недавној изјави, коалиција предвођена САД-ом порекла је распоређивање додатних трупа и изградње нових база на североистоку Сирије. Међутим, недавни догађаји сугеришу да је ова изјава далеко од истине.

Харадинај поново прети. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: АМН

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА