Најновије

СКАНДАЛ У ЦРНОЈ ГОРИ НЕ ЈЕЊАВА: Процурили подаци тајне службе, Кривокапић нападнут!

Црногорски премијер Здравко Кривокапић изјавио је синоћ да афера са Агенцијом за националну безбедност (АНБ) мора да доживи свој епилог и поручио да, у случају одавања тајних информација, сви који су се огрешили о закон треба да одговарају.

Кривокапић (Фото: Влада Црне Горе)

Кривокапић је, одговарајући на новинарска питања након "премијерског сата", назвао тај случај "атаком на премијера" јер се, како каже, напада његов кључни човек и оценио да је неко желео да иницира проблем.

Премијер је рекао да је в.д. директора АНБ Зоран Вукшић, чије је разрешење тражио опозициони посланик СДП-а Рашко Коњевић због одавања тајних информација, професионалан и одговоран човек, преноси ЦДМ.

"Надам се да се више никад то неће поновити. Неко је желео да иницира овај проблем. Други елемент је напад на премијера јер се напада његов кључни човјек, а трећи однос са међународном заједницом који неко жели да минимизира. Особе које су виделе овај податак нису реаговале, а то су особе са високом безбедносном културом. То говори да је неко злонамеран", рекао је Кривокапић.

Кривокапић је рекао да има доказ, али нема право да каже где су ишле информације из АНБ и коме су достављане.

"Нико од посланика тада није реаговао", навео је он.

Одговарајући на питања о случају лажног дипломате Стевана Симијановића, Кривокапић је рекао да Симијановић "уопште није опасан као што се представља, али је пустио мамац на који је неко успео да се упеца".

Што се тиче реконструкције Владе, премијер је рекао да су 12 министарстава и министри коју су на њиховом челу недодирљиви док је он премијер.

"Ово је најкомплетнија Влада у историји Црне Горе која је постигла надчовечански резултат за првих 100 дана", оценио је он.

Поводом Закона о пореклу имовине, Кривокапић је рекао да су министри правде и финансија задужени да нађу најбоље решење и додао да очекује да се нацрт тог закона ускоро нађе у Скупштини.

На питање о чему је разговарао са градоначелником Цетиња Александром Кашћеланом, којег је посетио након "премијерског сата", Кривокапић је рекао да није могао да прође канцеларију градонацелника, а налази се у овој згради.

"Имао сам потребу да му се само јавим. Том разговору се придружио председник Скупштине и имали смо врло интересантан разговор који се тиче будућих пројеката у којима је директно учествовао господин Александар Кашћелан. Указао нам је на могуцности побољшања сарадње. То је био спонтан разговор, без оптерећења и нисам имао проблем да ли је господин Кашћелан ДПС или било која политичка структура јер немам такве предрасуде", рекао је Кривокапић, а преносе Вијести.

Одговарајући на питање шта ће бити са тужилачким законима и да ли се може усвојити буџет, председник Скупштине Алекса Бечић одговорио је да је уверен да се може доћи до парламентарне вецине и решења који обезбеђују реформе у тужилаштву и не заустављају процес ЕУ интеграција, ако се елиминише искључивост.

"Наша потреба као нове власти која је снажно посвећена европским интеграцијама је да имамо одличну сарадњу, као што имамо, са међународним партнерима, да убрзамо европски пут и да трагамо за оним решењима која су одржива и која ће обезбедити задовољење оба циља, која су компатибилна. Да бисмо убрзали европске интеграције морамо спровести неопходне реформе у области тужилаштва, тако да позивам на дијалог, на разговор и трагање за компромисом јер ниједна искључивост није добра у животу, а поготово у политици", поручио је Бечић.

Ђурић ће тужити Вучића јер му је укаљао част породице. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА