Најновије

СВЕТ ИДЕ У КАТАСТРОФУ! Кина и САД на потезу, ако не постигну споразум...

Бивши амерички државни секретар Хенри Кисинџер сматра да свет може ући у опасно раздобље какво је претходило Првом светском рату, уколико САД не постигну споразум са Кином о новом глобалном поретку који ће да гарантује стабилност.

Америчка војска. (Фото: army.mil)

Ројтерс преноси да је Кисинџер поручио на догађају у организацији Четам хауса да је кључно питање да ли САД и њихови западни савезници могу да постигну сагласност са Кином о новом светском поретку.

Утицајни амерички дипломата је мишљења да ако се то не догоди и ако западни савезници по том питању не постигну споразум са Кином, може доћи до ситуације сличној оној у Европи пред Први светски рат, и неки вишегодишњи сукоби у неком тренутку могу да измакну контроли.

Кисинџер је нагласио да је сада много опасније него што је било тада, јер високотехнолошко наоружање обе стране може довести до сукоба несагледивих размера.

Ројтерс подсећа да је овај амерички дипломата, сада 97-годишњак, утицао на неке од најважнијих догађаја 1970-их док је обављао функцију америчког државног секретара под председницима Ричардом Никсоном и Џералдом Фордом.

Непознати нападачи брутално убили двојицу терориста! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА