Најновије

УДАРИ ИЗ ВАЗДУХА БРИШУ ЏИХАДИСТЕ: Руске снаге у Сирији немају милости за ћелије ИД-а! (ВИДЕО)

Нови талас руских ваздушних напада циљао је скровишта и опрему ћелија Исламске Државе у централном региону Сирије.

Руски борбени авион. (Фото: Јутјуб)

Према Сиријској опсерваторији за људска права, више од 30 руских ваздушних напада било је усмерено на ту мету. Већина ваздушних удара погодила је скровишта и опрему у источном Хомсу у близини Ал Сукне, као и дуж пута Итрија у источној Хами.

- Руски удари елиминисали су шест оперативаца ИД-а, уз уништавање неких возила групе - наводи се у извештају надзорне групе са седиштем у Лондону.

Ваздушни напади вероватно су били одговор на недавне нападе ИД-а у централној Сирији, где владине снаге спроводе неколико операција чешљања.

Касно увече, 26. марта, у нападу ћелија ИД-а убијено је шест сиријских бораца, а још троје повређено. Терористи су упали у војну пошту у предграђу града Укајрибат у источној Хами.

Сиријска опсерваторија документовала је смрт 861 борца ИД-а у централној Сирији од 24. марта 2019. Стварни број је вероватно још већи.

Недавне операције сиријских владиних снага и њихових савезника, углавном руских ваздухопловних снага, у централном региону, нанеле су ИД-у велике губитке. Ипак, терористичка група остаје активна у неколико делова региона.

ДПС због Сребренице тражи закон о геноциду! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА