Најновије

ИНЦИДЕНТ У ВОЈНОЈ БАЗИ НАТО СНАГА: Цивил упуцан у врат на полигону за испробавање посебне врсте оружја! (ВИДЕО)

Цивилни стручњак за испитивање оружја се бори за живот након што је случајно погођен у врат на полигону војске. Хитна помоћ је одмах дошла у војну базу како би му пружила помоћ. Трупе за брзо деловање прискочиле су човеку у помоћ пре него што је хеликоптером хитне помоћи пребачен у локалну болницу у Велсу.

НАТО војска. (Фото: Јутјуб)

Ужасни инцидент догодио се у четвртак у 11 сати на полигону Министарства одбране на обали западног Велса. Верује се да без медицински обучених војника који су му прискочили у помоћ тешко да би повређени човек преживео. Сматра се да је војни стручњак погођен док је на стрелишту испробавао малокалибарско оружје, попут пушака или пиштоља, а у току је  истрага. Војници који раде на новом футуристичком борбеном возилу "Ајакс" рекли су за "Дејли Мирор" да је човек у стабилном стању у болници.

Поред ваздушне хитне помоћи, позване су и друге локалне хитне службе, укључујући цивилну полицију. Случајна пуцњава догодила се на поседу МО Пендине, којим управља произвођач футуристичког оружја и одбрамбене опреме "Кинетик", у Кармартену.

"Кинетик" су познати по производњи експерименталног оружја и у великој су мери укључени у револуционарну нову технологију као што је "ласерско усмерено енергетско оружје". Они су такође светски победници у другим технологијама у шпијунском стилу, као што су сајбер, системи ПВО и други високотехнолошки аспекти војске.

- "Кинетик" може потврдити да се озбиљни инцидент догодио 25. марта око 11 сати на полигону Министарства одбране "Пендине", где  Кинетик послује у Кармартену - рекао је портпарол "Кинетика"

- Овај инцидент је нажалост резултирао повредом члана особља "Кинетика". У потпуности сарађујемо са хитним службама и у току је истрага. Прерано је за даље коментарисање у овој фази, али додатне информације биће доступне у догледно време када се заврши целокупна истрага - рекао је он.

- Свесни смо инцидента у МО Пендине у Кармартену који је резултирао повредом цивила - рекао је портпарол МО-а.

- Нико од војног особља није био директно умешан у инцидент. Све даље истраге треба упутити Кинетику и Дајфед Повис полицији.

Нападнуте америчке коалиционе снаге у Ираку! Више о томе ОВДЕ.

Извор: The Sun

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА