Најновије

ПАНИКА СЕ ШИРИ ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА! Америчка стратешка команда објавила низ симбола: „Твитовали код за лансирање нуклеарног оружја“

Америчка стратешка команда изазвала је панику на друштвеним мрежама када је на њеном Твитер налогу осванула неразумљива порука са низом слова и знакова. Иако је Стратком брзо обрисао поруку и навео да је треба игнорисати, она је изазвала страховања да би то могла да буде шифра за лансирање нуклеарног арсенала.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Мистериозна порука од 13 насумичних карактера појавила се на Твитеру у недељу увече.

Обрисана је у року од 30 минута, али за то време хиљадама пута је ретвитована — уз коментаре од тога да је налог хакован, па све до сумњи да је у питању код за лансирање нуклеарног оружја.

С обзиром да Стратком надгледа амерички нуклеарни арсенал, поједини корисници друштвених мрежа су је протумачили и као надолазећу апокалипсу.

​„Време је да се опростимо. Недостајаће ми пријатељи и породица“, гласи један од коментара. Други корисник је написао: „Нисам баш замишљао да ће на овај начин доћи до краја света, али и нисам потпуно изненађен“.

Стратком се убрзо извинио за забуну и замолио људе да игноришу претходну поруку, али то и даље није умирило неке који су били на ивици панике.

​„Да ли ћете ово да објасните или ће свету доћи крај у року од сат времена“, навео је један од корисника друштвених мрежа.

Овим поводом огласиле су се и канадске снаге у САД у знак подршке Страткому.

​„Те ствари се дешавају...Људи, све је у реду“.

Американци попунили базу у Летонији. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА