Најновије

"Слобина породица била је разбијена, мало нас је било уз њега док је хапшен!"

Коштуница ми је рекао да Милошевић неће никако отићи у Хаг, а Ђинђић да ће бити онако како велике силе одлуче и није негирао да је то први корак ка Хагу, присетила се функционерка СПС и бивша министарка.

Слободан Милошевић. (Фото: Јутјуб)

Славица Ђукић Дејановић, дугогодишња функционерка СПС и некада блиска сарадница Слободана Милошевића која је била присутна у вили „Мир“ током његовог хапшења, за Курир каже да је радознала да види како су догађаји из тих дана пренесени у серији „Породица“, која почиње с емитовањем, те открива и шта мисли о томе што је њен лик дочарала глумица Катарина Жутић.

Открива нам да је Жутићеву упознала у једној емисији на ТВ К1 пре неколико дана.

- Било ми је интересантно да ме игра тако квалитетна глумица - рекла нам је.

Најделикатније

Како каже, једва чека да серију погледа како би видела колико су веродостојно пренети ти догађаји. А за само хапшење Милошевића, коме је присуствовала јер је тих дана била с њим у вили „Мир“, истиче да је то била једна од најделикатнијих ситуација у нашој новијој историји.

- Чињеница је да је мали број људи остао унутар куће уз породицу која је била прилично разбијена. Марко је био негде ван земље, очигледно је било да се припрема пут за Хаг за Слобу, барем је за мене било очигледно те ноћи, као и да су се људи који су до тада били уз породицу из различитих разлога уплашили и нису били ту. Али је велики број људи био подељен изван зидова Ужичке и била је наелектрисана ситуација између оних који су сматрали да је грех хапсити председника државе да би се предао Хагу и оних који су сматрали да, и ако треба нешто да се уради са Милошевићем, то треба да буде у земљи. Чак и међу тадашњом опозицијом је било поделе о том питању - казала је Ђукић Дејановић. Осврнула се и на тадашње разговоре с председником Војиславом Коштуницом и премијером Зораном Ђинђићем.

Знао где ће завршити

- Једино из здравствених разлога нисам разговарала с Милутиновићем. У тексту који је добио Милошевић, а потписала су га њих тројица, а у коме је стајало да оде без проблема у притворску јединицу, требало је да то хапшење не буде први корак ка Хагу, у шта нисам веровала, а није ни Слоба, и зато је и тражио да се изјасне. Коштуница ми је рекао да он неће никако отићи у Хаг, а Ђинђић да ће бити онако како велике силе одлуче јер је то интерес Србије и није негирао да је то први корак ка Хагу - сетила се она. Рекла је да је Милошевић знао да ће завршити у Хагу, те да је живео за то да износи одбрану Србије.

- Мислим да је то било много јаче неголи сам страх - закључила је.

Вучић поручио да ће вакцинисати целу нацију! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА