Најновије

АМЕРИКАНЦИ НАЗВАЛИ НАЈСМРТОНОСНИЈИ РУСКИ ТЕНК: Најспособнији за савремена борбена дејства (ВИДЕО)

Испоруке modifikovanih тенкова Т-90М ''Прорив појачавају'' борбени потенцијал Оружаних снага Русије. До овог су закључка дошли стручњаци из америчког листа The National Interest.

Т-90М (Фото: РИА Новости)

Раније је постало познато да је Уралвагонзавод предао руском Министарству одбране серију нових тенкова Т-90М Прорив. Овај тенк је најновија модификација борбених возила породице Т-90 и најприлагођенији је савременим борбеним операцијама, преносе руски медији.

Амерички аналитичари приметили су да је нови тенк Т-90М опремљен модерним системом управљања ватром Калина, као и новим универзалним оружјем које може да испаљује различите врсте пројектила. Поред тога, „Прорив“ је добио и моћније електрично напајање.

Т-90М је заменио уграђени систем динамичке заштите "Контакт-5" поузданијим системом Реликт. Повећава заштиту тенка за око 50%. Другим речима, Т-90М је приметно бржи, смртоноснији и издржљивији од својих претходника“, каже се у чланку.

Амерички стручњаци су модернизовани Т-90 назвали једним од најсмртоноснијих на свету, а подсетили су и да се његова модернизација изводи у позадини још амбициознијег пројекта - стварања нове генерације тенка Т-14 Армата.

Шокантан снимак из Донбаса погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА