Најновије

ДЕТАЉИ НАПАДА НА АМЕРИЧКУ БАЗУ: Ево чиме су гађали окупаторе - генијалан начин за скривање убитачних иранских ракета (ФОТО)

Недавни напад на америчку ваздухопловну базу Ајн Асад у западном Ираку изведен је ракетама иранске производње, наводи Сабирин њуз.

Америчка база (Фото: Јутјуб)

Овај канал на Телеграму, који је близак проиранским групама у Ираку, саопштио је да је на базу лансирано најмање 14 ракета Араш-4.

Те ракете, калибра 122 милиметара, имају домет од 40 километара и фугасно експлозивно пуњење. Производи их иранска Организација одбрамбене индустрије.

У нападу, који се догодио рано јутрос преминуо је један амерички цивил који је радио у бази. Према тврдњама Пентагона, он је имао срчани удар док се скривао од напада, и убрзо је преминуо.

Занимљиво је да су ракете испаљене из импровизованог вишецевног бацача ракета који је скривен у камионету марке "КИА".

Цеви су се налазиле у поду товарног дела, тако да су потпуно скривене док је "кипер" спуштен, и тек када се подигне могу се лансирати пројектили.

Камионет је био паркиран у близини ваздухопловне базе Ајн Асад. Недалеко од уништеног возила пронађени су 3Г рутер и мала камера.

Напад на ваздухопловну базу Ајн Асад десио се мање од недељу дана након америчких удара на ирачке снаге у источној Сирији. У тим нападима је убијен борац ирачке шиитске формације Катаиб Хезболах.

Бајден дивља ко каубој, Америка хоће да сломи Русију! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА