Најновије

УПРАВНИК КОВИД АРЕНЕ ШИРИ ПАНИКУ: Нешто се страшно догађа, долазе нам целе породице, ево где су се заразили!

Доктор Владо Батножић, координатор привремене болнице у Арени, каже за РТС да је тренутно у тој болници на лечењу 386 пацијената, као и да долазе све млађи људи, па и читаве породице. Наглашава и да расте број позитивних. Нешто се страшно догађа, поручује Батножић.

Доктор Владо Батножић (фото: РТС принтскрин)

Доктор Владо Батножић је, гостујући у Јутањем дневнику РТС-а, навео да је сада у Арени 386 пацијената, а да их је јуче било 370.

"Један константан раст броја пацијената. Јуче смо примили 35 пацијената, а отпустили смо 18. Протеклих дана било је између 30, 40 и 50 примљених пацијената", каже др Батножић.

Навео је да су раније дневно примали 10 до 20 пацијената, као и да су сада са тежим клиничким сликама.

"Раније су то били лакши пацијенти, а сада су средње тешки и тешки. На кисеонику је сада 306 пацијената. Ми смо раније трошили седам тона кисеоника на 10 до 15 дана, а сада на три дана сипамо и седам тона кисеоника", навео је доктор.

Истакао је да је промењена старосна структура пацијената, раније су били углавном средовечни људи, а сада је значајан помак ка млађој популацији, радно способним људима од 25 до 35 година, као и од 35 до 50 година.

Каже да долазе на лечење читаве породице, као и да не знају где су се заразили, али да млађи углавном наводе да су били и ресторанима и кафићима, а неки да су били на скијалиштима.

"То је за нас велика опасност. Ја молим да се придржавамо ових мера које је наш Кризни штаб донео – ношење маске, држање дистанце. Ако тога не буде, биће све гора и гора ситуација", поручује Батножић.

Батножић је и директор Завода за здравствену заштиту радника Железнице, а у њиховој ковид амбуланти се повећава број прегледа и позитивних пацијената.

"Раније смо имали 20 до 30 пацијената, а сада дневно имамо и до 100 пацијената. Док је раније било позитивно 10 до 20 одсто пацијената, сада је то 50 одсто тестираних. То је значајан помак и скок. Нешто се страшно догађа", закључује Батножић.

Др Радовановић објаснио зашто смо четврти у Европи по броју заражених на сто хиљада становника, сазнајте ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА