Најновије

ПАТИ ЛИ ОД АЛЦХАЈМЕРА? Легенда тениса заборавила на Новака, за њега су ова двојица најбољи свих времена

Легендарни шведски тенисер Бјорн Борг сматра да су Роџер Федерер и Рафаел Надал најбољи играчи у историји тениса.

Бкерн Борг игнорише што је Ђоковић рекордер у броју недеља на 1. месту (фото: Јутјуб)

Вишеструки Гренд слем шампион је говорио за "Ла Стампу" о актуелним дешавањима у светском тенису, играчима који доминирају белим спортом, али током читавог разговора готово да није ни споменуо најбољег тенисера света Новака Ђоковића.

Бјорг, као велики фан Федерера, жали што Федерер није играо на Аустралијан опену. Швеђанин у својој анализи турнира у Мелбурну не помиње деветоструког шампиона Новака Ђоковића, већ истиче како је Федерер порпустио велику прилику и открива планове Швајцарца за наставак сезоне.

"Штета је што је Роџер одлучио да не игра у Аустралији, имао је тамо велику шансу. Он је за 2021. годину себи поставио пет циљева – први је да остане здрав и спреман, а остали су Вимблдон, Олимпијске игре, УС Опен и Лејвер куп", рекао је Бјорг.

"Федерер и Надал су можда и двојица најјачих свих времена, увек знају шта треба да ураде. Импресиониран сам тиме колико су мотивисани и концентрисани на терену. И сјајни су људи и ван терена. Знају шта сам радио ја као играч, а ја знам шта раде они. Много сам старији, али сам прошао кроз сва њихова искуства, зато се разумемо тако савршено", рекао је Швеђанин.

Легендарни тенисер је прогнозирао шта ће се дешавати у наставку сезоне и тад се на кратко сетио да и Новак постоји.

"Надал је у Мелбурну победио само једном, али могао је бар још два или три пута. У Паризу ће свакако бити фаворит, али не смемо да заборавимо Циципаса, Медведева, Шаповалова и Зверева који могу добро да одиграју на великим турнирима. И онда, наравно, ту је Новак Ђоковић. Он жели да освоји што је могуће више гренд слемова како би претекао Федерера и Надала", каже Борг.

Постаје смешно колико мрзе Новака, овога пута разлог су вакцине, опширније ОВДЕ.

Извор: Курир спорт

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА