Најновије

ВОЈСКА НА УЛИЦАМА ЦРНЕ ГОРЕ: Влада упутила последње упозорење

Влада Црне Горе креирала је видео-снимак којим позива грађане на поштовање епидемиолошких мера и упозорава на могуће закључавање ако мере не дају резултате.

Војска на улицама (Фото: Влада ЦГ)

Из Владе је саопштено да су ангажовани сви ресурси ради подстицања становништва на строго поштовање епидемиолошких мера и појачане контроле.

Посебно је указано на изузетно велику улогу медија у подизању свести грађана да поштују епидемиолошке мере.

Црногорски председник Мило Ђукановић је ове седмице, у обраћању јавности, затражио да се границе Црне Горе затворе за све који немају негативан ПЦР тест, због озбиљно лоше епидемиолошке ситуације у земљи.

Коначна одлука још није донесена, а у међувремену је одлучено да се на улице расподели војска која би требало да надгледа поштовање епидемиолошких мера.

Државни секретар Министарства финансија Јанко Одовић је гостујући на ТВ Црне Горе, рекао да Војска не делује никаквим маневрима, не носи оружје, већ је присутна да само грађанима помогне у превазилажењу здравствене кризе, изазване пандемијом.

Најавио је да ће пунктови бити на свим прометним локацијама у Подгорици и у Никшићу, а од данас и у Бару.

- Јуче је Војска била распоређена на пет пунктова у Подгорици, на четири у Никшићу, данас ће то бити случај у Бару. Војници су ту са маскама, они их грађанама деле, уколико је немају - рекао је Одовић и додао да ће делити и флајере са упутствима како да се епидемиолошке мере боље поштују.

У овом тренутку, како је рекао, једино поштовање мера и ношење маски може спасити да не настане потпуни колапс.

- Ово је последњи корак пре закључавања. А, то значи да се живот људи потпуно мења. Стала би цела економија, а то значи мање прихода у буџету, али и мање новца за све нас - рекао је Одовић.

Да ли Мађарска може да уведе војску у Украјину, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА