Најновије

ЕПИДЕМИОЛОГ УПОЗОРАВА! Долази нам нови сој короне отпоран на вакцине!

Пад броја нових случајева заразе коронавирусом доводи Сједињене Америчке Државе у опасност од још једног наглог скока броја оболелих, вероватно са смртоносним мутацијама вируса, изјавио је директор Националног института за алергије и инфекције Ентони Фаучи.

Корона вирус. (Фото: pixabay. com)

- Тренутно смо на око 60.000 до 70.000 случајева дневно. Кад имамо стагнацију броја оболелих, то готово увек значи да ризикујемо још један скок - рекао је Фаучи на брифингу радне групе за ковид 19 у Белој кући.

Фаучи је додао да је после претходна три врхунца пандемије дошла стагнација броја заражених по “неприхватљиво вишим стопама” - 20.000 у пролеће, 40.000 у лето и 60.000 до 70.000 данас - што је тренд који показује да је преурањено ублажавање ограничења.

- Најновије стање "фаворизује мутације и еволуције варијанти", јер вирус пролази кроз "селекциони процес" како би се заштитио од антитела произведених вакцинама и ранијим инфекцијама - рекао је он.

Пад броја нових случајева са око 250.000 почетком јануара на садашњи ниво навео је више од половине америчких држава да ублаже, а у неким случајевима и потпуно окончају постојећа ограничења.

- Показало се да су вакцине мање ефикасне против варијанти из Бразила и Јужне Африке - упозорио је Фаучи.

Мигранти залутали у минско поље! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА