Најновије

ОБИЈЕНЕ ДВЕ СРПСКЕ СВЕТИЊЕ НА КиМ НА ЗАДУШНИЦЕ! Вандали однели новац, народ узнемирен!

Непознати починиоци обили су две српске светиње на Косову и Метохији, на Задушнице, што је посебно узнемирило српски народ. Полиција је обавила увиђај и трага за починиоцима.

Православна црква на Космету. (Фото: Јутјуб)

Најпре је обијена црква Светог Петра и Павла у Клокоту, а затим је стигла пријава да су лопови провалили и у цркву Свете Тројице у Партешу. Лопови су из светиња однели новац из благајне и везену плаштаницу.

-Чињеница да су цркве похаране и оскрнављене баш на Задушнице посебно говори о статусу и угрожености српских светиња и верској нетолеранцији која влада на простору Косова и Метохије. Истовремено се на овај начин Србима шаље порука да у миру не могу ни своје мртве да ожале, навела је Канцарија за Косово и Метохију. 

У саопштењу се наводи да се оваквом нецивлизацијском понашању мора стати на пут.

- Најновије скрнављење светиња показује да се без одлагања мора повећати безбедност у српским срединама јужно од Ибра. Међународна заједница има дужност и поверену мисију да на терену гарантују безбедност свима, посебно Србима који се готово свакодневно суочавају да претњама и нападима, навела је Канцеларија за КИМ.

Српска листа позвала је полицију да хитно спроведе истрагу и процесуира одговорне за скрнављење цркава у општинама Клокот и Партеш. Ова странка наводи да је срамно да су у 21. веку верска нетолеранција и скрнављење светих места део свакодневице српског народа на Косову и Метохији пред очима Европе и света.

- Пљачкање цркве Светог Петра и Павла у Клокоту и цркве Свете Тројице у Партешу су тек једни у низу у последњих неколико недеља, на који нажалост није било хитрих и оштрих реакција међународних представника и лидера косовских институција из Приштине, што додатно разочарава  српски народ јер показује антисрпски наратив који је и даље присутан и који толерише нападе на Србе, српску имовину као и Српску православну цркву, саопштила је Српска листа. А.Г

Брисел и Вашингтон имају нове планове за Балкан! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА