Најновије

НЕПРИЈАТЕЉ ПРЕД ВРАТИМА: Пјонгјанг на опрезу, долази велика опасност!

Јужна Кореја и САД ће извести војне вежбе следеће недеље, али ће број војника који учествују бити знатно мањи због пандемије коронавируса, саопштио је данас званични Сеул.

Војска Северне Кореје. (Фото: Јутјуб)

Савезничке државе ће сутра почети деветодневну "компјутерски симулирану вежбу", каже се у саопштењу које је пренео Ројтерс.

Јужна Кореја и САД су решиле да иду напред са вежбама, након што су "узеле у обзир ситуацију са коронавирусом, одржавање борбене готовости, денуклеаризацију Корејског полуострва и успостављање мира", напомињу званичници Јужне Кореје.

Вежбе неће укључивати маневре на отвореном, које су биле уобичајне претходних годинама, а ионако ограничен број трупа ће се смањити додатно због пандемије корона вируса, преноси агенција Јонхап.

Заједничку вежбу пажљиво прати Северна Кореја и назива је "звецкањем оружја".

Званчни Пјонгјанг је понекад одговарао на ове вежбе показујући своју војну моћ, али овог пута вероватно то неће бити случај, рекао је Чад О''Керол, извршни директор Корејске групе за процену ризика, која надгледа Северну Кореју.

- Чини ми се да имају више разлога да се баве унутрашњом политиком, да би ризиковали ескалацију сукоба - поручио је О''Керол на Твитеру.

Олбрајтова ученица ушла у Стејт департмент! Она је сада шеф Палмеру! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА