Најновије

Први сарадник Ангеле Меркел је управо саопштио нешто што се никоме у Европи неће свидети!

Шеф особља немачке канцеларке Ангеле Меркел, Хелге Браун, "веома је скептичан" по питању путовања грађана широм земље за време католичког Ускрса почетком априла, али очекује да ће се ситуација променити крајем маја.

Ангела Меркел. (Фото: Јутјуб)

Меркел и премијери немачких покрајина су се договорили да продуже мере до 28. марта, док припремају ублажавање мера у појединим областима у којима је нижи број инфицираних, међутим, још многа питања морају да се реше, оцењује АП.

Браун је рекао новинској групи Функе да је "врло скептичан по питању путовања грађана за време (католичког) Ускрса", који је првог викенда у априлу.

Он је додао да очекује да ће се "у знатно смиренијем тону говорити о путовањима и опуштању пред крај маја", оценивши да би Немачка могла да се потпуно врати нормали на лето, уколико произвођачи вакцина одрже реч о испоруци доза и уколико не дође до неке мутације.

Немачка је досад вакцинисала више од око шест одсто становништва првом дозом вакцине, и 2,8 одсто другом дозом, али је дошло до заустављања пада у броју оболелих, јер се великом брзином шири британски сој.

Погинуо припадник ратне морнарице, војска у општем расулу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА