Најновије

ЂУКАНОВИЋ ПРЕТИ: Ако је заиста више свештеника СПЦ него војника, то ће морати да се поравна!

Ако неко мисли да може да шаље поруке да је у Црној Гори више свештеника Српске православне цркве него војника, то само опомиње да ће тај несклад, ако то јесте тако, морати некако да се поравна, поручио је председник Црне Горе Мило Ђукановић поводом недавне изјаве протојереја Митрополије црногорско-приморске Велибора Џомића.

Мило Ђукановић. (Фото: predsednik.me)

"Ако неко мисли да може да нам шаље поруке да је у Црној Гори више свештеника Српске православне цркве него војника, само нас опомиње да тај несклад морамо да поравнамо и да ћемо вероватно природно равнати тако да у Црној Гори неће бити места за оне који у њој нелегално бораве", навео је Ђукановић за РТВ Никшић.

Медији су недавно пренели да је Џомић у једној емисији казао да у Црној Гори постоји 650 "само црквених одбора".

- Нека сваки одбор има најмање пет чланова, па то је преко 3.000 људи. То је више него што броји црногорска војска - казао је тада Џомић.

Ђукановић је за РТВ Никшић поновио и критике на рачун Владе.

"Морамо веома јасно да упозоримо оне који позицију власти, колико год је обнашали, сматрају као шансу да уништавају црногорски идентитет, да им то не може поћи за руком, да то што раде остаје веома прецизно забележено и да ће за то сви који раде на томе одговоарати", рекао је Ђукановић.

Оценио је да је "нарастање екстремног национал-шовинизма" у Црној Гори све чешћа појава и додао да ће они који се супротстављају грађанској Црној Гори и руше национални идентитет морати да одговарају.

Додик активира Анекс 10 Дејтонског споразума, сада је јасно чега су се толико плашили! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА