Најновије

КРИЗНИ ШТАБ ДОНЕО ОДЛУКУ! "Ко је вакцинисан не мора да носи маску!"

Амерички Центри за контролу болести (CDC) саопштили су данас да ревакцинисани људи могу да се окупљају без маски, али да би и даље требало да покрију лице у јавности.

Корона вирус. (Фото: pixabay. com)

Дуго очекиване смернице CDC-а започињу процес информисања Американаца, жељних да сазнају како ће нација почети да се враћа у нормалу са растом броја вакцинисаних, наводи АП.

Према смерницама, ревакцинисани људи могу се окупљати у групе без маски и држања дистанце. Такође могу да се састају на исти начин са људима за које се сматра да имају мали ризик од тешког облика болести, на пример у случају вакцинисаних бака и дека у посети здравом детету и унуцима.

До сада је 58,9 милиона Американаца примило најмање једну дозу вакцине против ковид-19, укључујући око 30,7 милиона људи који су и ревакцинисани, наводи CDC.

Савети -а усмерени су на Американце који су у потпуности вакцинисани, односно на оне код којих су прошле најмање две недеље откако су примили другу дозу вакцина Фајер-БиоНТек или Модерна и оне код којих су прошле најмање две недеље од примања дозе једнократне вакцине Џонсон & Џонсон, пише Њујорк Тајмс.

Башар ал Асад и прва дама Сирије заражени корона вирусом! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА