Најновије

ДПС У АГОНИЈИ! Милови људи из полиције шпартају градом, покушавају врше притисак на људе!

Државни секртетар у Министарству унутрашњих послова и руководилац Оперативног тим за контролу изборног процеса у Никшићу казао је да је ситуација у овом граду уочи локалних избора, 14. марта, "умерена ка високом ризику"

Мило Ђукановић. (Фото: Јутјуб)

- Појединцима који планирају и ако планирају да изазову било какве немире поручујемо да ће полиција оштро реаговати. Спремни смо и имамо план Б и у било којем сценарију нећемо дозволити да се угрози безбедност грађана Никшића - рекао је Милошевић.

Позвао је све политчке партије на одговорност и све грађане на поштовање епидемилошких мера.

- Разговарали смо са већином политичких субјеката и позвали их да дају допринос смиривању тензија. Добили смо обећање да ће то ићи у том смеру и видећемо ко ће то испоштовати -рекао је Милошевић.

Он је на конференцији за новинаре казао да су оперативним радом дошли до података да одређене фирме у Никшићу, мислећи на оне које запошљавају највећи број грађана, "врше притисак на запослене за кога да гласају".

- Још увек се неки људи плаше и нису спремни да неке материјале доставе. Слушао сам аудио снимке на којима руководиоци, директори одређених фирми са менажметом сели и читали списак запослених и да се крене у разговор да би се вршио притисак. Позивамо све запослене који осећају било какав притисак да се јаве анонимно оперативном тиму - рекао је Милошевић.

Додао је да је Оперативни тим направио безбедносну процену и да ће предложити мере које треба спровести на изборни дан.

- Треба додатно појачати мере, као и детаљне контроле раде уласка у Црну Гору на граничним прелазима. Треба потпуно забранити сва окупљања, посебно политичка, са акцентом на изборни дан. На изборни требало би успоставити меру забране која би спречила било какву прославу било којег политичког субјекта -поручио је Милошевић.

Он је на конференцији за новинаре казао да су се у претходном периоду дешавале "предизборне уцене".

- Добио сам одређену документацију из 2013. године а симптоматично је да је у тој документаији званична преписка два високороангирана полицијска функционера где се обраћају и дају податке о броју запослених на граничним прелазима, њиховим породицама, ко где гласа. У питању је класични притисак - казао је Милошевић.

Казао је да су сада дошли у посед те документације јер су људи "били преплашени" и да претходни "нису имали поверења у систем".

Казао је и да је већи део те документације уништен 2018. и 2019. године и да је налог за то "донео" бивши министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић.

- И дан данас има оваквих притисака. Веселин Вељовић, Зоран Лазовић, чланови Специјалног полицијског тима чести су гости у Никшићу. Имамо информацију да се људи састају на разним локацијама, да се врше притисци... - казао је Милошевић.

Додао је да је било "класичне злоупотребе личних података".

- Извесни Драган Бацковић који је тренутно помоћник командира граничне полиције у Никшићу се обраћа Веселину Маговчевићу из Центра безбедности Бар у којем му доаставља списак запослених експозитуре ГП Вилуси, чланове породица и њихова гласачка места. Неко је сачувао од савесних полицајаца документацију. Застарало је кривично дело, ако га је постојало, покушали смо да утврдимо веродостојност документа. Нећемо се бавити истражним радњама, а човек који је потписан на овом документа и дан данас се потписује исто на документима . Ово је јасна порука да људи који су се бавили овим стварима не могу да буду више на одговорним позицијама унутар Управе полиције и на другим позицијама - казао је Милошевић.

Додао је да "ако тренутно нема кривичне одговорности, да постоји она морална и етичка јер су вршили притисак на запослене из Управе полиције".

- Позивамо све заспослене у Центру безбједности Никшић и у МУП-у да пријаве оперативном тиму евентуалне притиске - казао је Милошевић.

Навео је да верују да и дан данас има оваквих притисак.

Шешељ саопштио јавности узнемирујуће информације! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вијести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА