Најновије

ДР ИВАН ПАЈОВИЋ: На прагу смо великог ресета - ево шта нам спремају!

Нема сумње да је најактуелнија књига ове године „COVID-19, велики ресет” коју су 2020. године коауторски написали професор Универзитета у Женеви Клаус Шваб и новинар-футуролог Тијери Мареле, али не због књижевног израза или занимљивости ликова. У књизи се описује будућност света, наша будућност, онако како је замишљају „господари наше стварности”, тј. око 1% утицајних и богатих породица које чине светску елиту и њихови гласноговорници, као што је Клаус Шваб. 

др Иван Пајовић (Фото: Хелм Каст)

Пише: др Иван Пајовић

У књизи се говори да повратка на нормалан живот какав је био до сада више нема, неће бити дозвољен. Он отворено изјављује:
„Свет више неће бити као раније, капитализам ће попримити другачији облик, појавиће се потпуно нови видови својине, осим приватне и државне. Најкрупније транснационалне корпорације узеће на себе више друштвене одговорности, оне ће активније учествовати у друштвеном животу и сносити одговорност ради општег добра”.

Озбиљна страховања може изазвати призивање „потпуно нових видова својине, осим приватне и друштвене” о којима говори Шваб. Могао би бити формиран само један нови облик својине, који у савременом свету до данас званично није постојао: власништво над живим људима, то јест ропство, а које он прикрива иза еуфемизма „свеопште једнакости”. У новом свету управљаће корпорације и неће бити места за националне државе.

Данас је потпуно јасно да ће после годину дана корона-ограничења и отвореног државног терора доћи до губитка милијарди радних места на целом свету. За незапослене Шваб предлаже „универзални основни доходак”, довољан за одржавање минимума животних потреба, у замену за испуњење низа услова, као што је безусловна вакцинација и одрицање заувек од личне имовине. Оне који се противе одрицању од приватне својине просто ће угушити порезима. 

Шваб прогнозира да ће до 2035. године бити аутоматизовано до 86% радних места у ресторанима, 75% у трговини и 59% у сфери забаве. Планира се удар на сферу услуга, која у развијеним земљама чини и до 70% радних места. У сфери пословања већ се припрема терен на ком ће учествовати искључиво транснационалне компаније-монополисти, док би мали и средњи бизнис био уништен, а крупнији постепено прогутан од стране монополиста. Као резултат оваквог плана, бивши бизнисмени прикључили би се у свом сиромаштву милијардама осиромашених грађана, нових робова светског поретка и на тај начин постигла би се Швабова „друштвена праведност и једнакост”.

Човекомрзачка агенда Светског економског форума не представља реакцију на COVID-19. Већ много година раније, пре њене појаве, Шваб је назвао „прозором могућности”:

„Пандемија нам даје шансу: то је узани прозор могућности за размишљања, решења и ресетовање нашег света”.

Овакав план није од јуче. Још 2016. године на сајту Светског економског форума објављен је програмски текст о будућности каква је замишљена за 2030. годину:
„Добродошли у 2030. годину, ја немам имовину, не постоји недодирљивост личног живота и ја никад нисам био срећнији!”. На YouTube постоји видео-клип који је поставио СЕФ под називом You'll own nothing, and you'll be happy (Нећете имати ништа и бићете срећни). 
Велики ресет ће без сумње уништити капитализам, али оно што ће доћи као његова замена биће стотину пута страшније: ново ропство под влашћу 1% „изабраних”, свет без породице, без љубави, без деце и без сопствене земље. 

Постоји екстремна опасност од примене вештачке интелигенције као оружја за уништење државног суверенитета и људских слобода. Шваб нескривено изјављује: „Како би се дошло до краја пандемије, неопходно је формирати светску мрежу дигиталне контроле”. 

Над масом осиромашених, чија ће радна места бити уништена, стајаће само привилеговани администратори и транснационалне корпорације, које имају амбицију да временом разруше државе и замене их самим собом. Грађани ће постати робови корпорација. 

У даљој перспективи, већ се говори да ће у процесу „великог ресета”, према плановима глобалиста, бити смањен број становника света на 1-2 милијарде људи. До јуче је јавност говорила о овим темама као о теоријама завере, а данас се то објављује полузванично, па и званично. Зна ли већина наших грађана какву будућност нам припремају тзв. глобалне елите, о чему отворено пише њихов гласноговорник Клаус Шваб?

 
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА