Најновије

Др Кон за пооштравање мера: "Шта је боље, да нас нема?"

Доктор Предраг Кон каже да се епидемијска ситуација у Србији погоршава.

Доктор Кон (Фото: Јутјуб)

"Имамо тај број који је прешао 4.000, што је за 500 више него прошлог понедељка и што указује да ово и даље највероватније расте. Пратићемо наредних дана, али свакако није стало", истиче Кон.

Каже да термин када ће бити седница Кризног штаба обично добијају дан раније, а да га данас нису добили.

"Не знам да одговорим о чему се конкретно ради, чекам да будем информисан", објашњава Кон.

Наглашава да је медицински део Кризног штаба давно заузео своје позиције и став да на најмање седам дана треба увести мере какве су важиле за викенд.

"То је оно што смо тражили. Јасно је да се то не може баш једноставно добити и да су ставови из политичко-привредног дела другачији", истиче Кон.

Каже да две ствари треба спровести паралелно – спречавање свих контаката који нису нужни за живот и што бржа вакцинација.

"О мерама причамо још од новембра, да не причам са чиме се све закаснило. Међутим, имате сасвим другачије углове гледања. Изгледа да је једини излаз који сви виде да престане медицински део Кризног штаба да функционише. То је потпуно бесмислено", наглашава Кон.

Истиче да се поставља питање зашто седе тамо ако их нико не слуша.

"Зашто остајемо? Из једноставног разлога – јер смо потребни. Друга је ствар да ли нас слушају или не слушају. И даље смо ту. Имате колеге које су данима у црвеној зони. Одложен је кризни штаб, то је истина. Зашто је одложен, ја тренутно немам одговор", каже Кон.

"Не видим разлог због којег је медицински део Кризног штаба на тапету"

Доктор Предраг Кон понавља да нема места за компромисе и да је медицински део Кризног штаба изнео своје ставове.

"Ми смо потпуно јасно изнели аргументе, и ја немам шта да причам више. Нема ту посебне мудрости. Хоћете да ратујем, хоћете да изађем напоље и да вичем? Шта се очекује од нас из медицинског дела? Не мислим само од стране власти него од свих чије су очи упрте у нас", пита доктор Кон.

Каже да је тужна порука која се шаље медицинском делу Кризног штаба.

"Није то само порука за грађане него и за нас. Шта је боље? Да нас уопште нема, јер је то оно што већина жели? Мислим да то није решење. Једини начин је упорно даље инсистирање. Време пролази, а време је врло значајан фактор", истиче Кон.

Наводи да је тамо где су биле најригорозније мере број заражених смањен.

"Тужно је што сам у оваквој позицији. Не видим разлог због којег је медицински део Кризног штаба на тапету. Ниједан повод нисмо дали да будемо нападани са свих страна, и од посланика у Скупштини из владајућег дела и од опозиције, буквално од свих редом", истиче Кон.

Каже да се очекује да ће све изненада да се реши ако појединци дигну руке од свега, а да и они који причају о економском значају имају своје аргументе.

"Ја не могу да их прихватим као лекар, то је немогуће, али за неке су ти аргументи важнији од било чега другог", каже доктор Предраг Кон.

Кључа равница изнад Црног мора, НАТО започиње коначан рат! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА