Најновије

"Наследник" Веље Невоље на слободи, Вучић криви Американце?!

Да ли је Никола Вушовић, звани Џони, наводни наследник Вељка Беливука, пуштен из екстрадиционог притвора или из имиграционог центра у Доминиканској Републици, и да ли нека служба стоји иза тога - мистерија је јер председник Србије каже једно, док медији блиски њему уносе неке нове информације, које не иду баш у прилог Вучићевој тврдњи.

Вучић (Фото: Јутјуб)

Председник је открио у емисији "Ћирилица" да Никола Вушовић Џони, наводни наследник Веље Невоље, више није ухапшен у Доминиканској Републици.

- Јесте ли ви скоро видели једну вест, да је ухапшен Никола Вушовић Џони у Доминиканској Републици. Један од наследника вођа кавачког клана. Био је у екстрадиционом притвору. Е он више није ухапшен. Слободан је као птица. А ви знате ко тамо једини одлуке доноси. Која земља и на који начин. И при томе смо били упозорени да ће се то десити" - рекао је Вучић гостујући на ТВ Хепи.

После председниковог упознавања јавности са тиме да "Џони више није ухапшен у Доминиканској Републици", сви одреда медији блиски режиму почели су да лицитирају с тим ко је крив за слободу Вушовића, да ли иза тога стоје америчка ДЕА (агенција за борбу против дроге) или ЦИА (Обавештајна агенција). Не треба изузети из вида је управо ДЕА стајала иза многих хапшења вођа нарко-кланова, између осталог непроцењив је и њен утицај на разбијања криминалне групе Дарка Шарића. Тим упирањем прстију у две моћне америчке агенције, без изнетих аргумената, наставља се пракса државног врха Србије да су за све други криви, без преиспитивања да ли су и наши органи напоравили некакав пропуст и ако јесу који, па Вушовић није у рукама српских истражитеља и правосуђа.

Пре изношења тих оптужби, председник није објаснио по којој потерници Србије је Вушовић ухапшен - за које кривично дело осумњичен, оптужен или осуђен у домовини. Да ли је у питању кријумчарење дроге или можда и учешће у ликвидацији Николе Дедовића, наводног вође "шкаљарца" и Стевана Стаматовића, 19. јануара прошле године у атинском ресторану, с тим да би у том случају могло бити заинтересовано и грчко правосуђе (злочин је почињен на њиховој територији), али и црногорско (обојица убијених су били њихови држављани). Није обелодањено ни да ли је наше Министарство правде послало неопходну документацију за његово изручење, да ли је правосуђе ове острвске државе тражило неку допуну документације или смо затајили у том поступку.

Без преиспитивања шта су урадили државни органи Србије, одмах је кривица сваљена на "оне за које сви знамо да једини тамо доносе одлуке".

Тотатну пометњу уносе и информације једног провладиног медија да је Вушовић успео да умакне америчкој ДЕА (Агенцији за борбу против дроге), из једног Имиграционог центра. Уколико су наводи да је био смештен у Имиграционом центру тачни, то значи да је Вушовић био приведен због нерегулисаног боравка у Доминиканској Републици, а не по потерници Србије, јер би тада био у екстрадиционом притвору, што је у емисији на телевизији са националном фреквенцом тврдио председник. Ако је заиста био у Имиграционом центру, мале су шансе да би српски органи знали да је он тамо, а свемоћна ДЕА не, и да га, ако имају сазнања и доказе о његовом кријумчарским каналима, не преузму у своје руке.

Вушовић који важи за вођу "дорћолске екипе" већ је једном хапшен по црвеној потерници Србије, и то због покушаја убиства. Приведен је у Холандији, и после екстрадиционог притвора, правосуђе ове краљевине га је изручило Србији. А не треба изузети из вида ни да правосуђе ове карипске државе није игнорисало захтеве за екстрадиције, са ових простора, као што је случај кошаркаша Николе Булатовића.

Бивши репрезентативац СЦГ осуђен је на пет година затвора због силовања малолетнице у Београду, а 2011. је изручен Црној Гори, чији је држављанин.

Нек се спреми Америка, Путин има план да их сатера у ћошак. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА